‘ÇAKMA’ KURS CEPTEN YEMESİN

Güncelleme Tarihi:

‘ÇAKMA’ KURS  CEPTEN YEMESİN
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2021 10:54

Siz de bir kursa başlamak istediniz. Fakat öğreticinin tecrübesi veya anlatma becerisi sizin için yeterli değil veya verim alamadığınızı fark ettiniz.Dilerseniz yaptığınız sözleşmeden dönüp ödediğiniz ücretin iadesini talep edebilirsiniz.

Haberin Devamı

ARİSTO’nun ‘İnsan sosyal bir hayvandır’ sözünden yola çıkacak olursak gerek eğitimimizi pekiştirmek gerek dil öğrenimi gerek enstrüman gerekse de teknik beceriler açısından açılmış yüzlerce farklı kurs var.
*
Bu kurslar da öğretici anlamda donanımlı eğitmenler olduğu kadar amacı sadece para kazanmak olup yeterli donanıma sahip olmayan kişilerde mevcut. Tabii bunu anlayabilmek için kursa kaydolup tecrübe etmek gerekiyor.
*
Siz de bir kursa başlamak istediniz ve çoğunuzun yaptığı gibi internetten bulduğunuz bir kursla iletişime geçerek kaydınızı yaptırdınız ve ödemenizi gerçekleştirdiniz.
*
Fakat öğreticinin tecrübesi veya anlatma becerisi sizin için yeterli değil veya verim alamadığınızı fark ettiniz.
*
Belki de yapılan reklamlar nedeniyle yanlış bilgilendirildiniz ve bu sebeple şu anda mağdur durumdasınız. İşte tam da bu noktada ayıplı hizmetten söz etmeliyiz.
*
Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun bakın ne diyor;

Haberin Devamı

1-Ayıplı hizmet, sözleşmede belirlenen süre içinde başlamaması veya taraflarca kararlaştırılmış olan ve objektif olarak sahip olması gereken özellikleri taşımaması nedeniyle sözleşmeye aykırı olan hizmettir.
2-Hizmet sağlayıcısı tarafından bildirilen, internet portalında veya reklam ve ilanlarında yer alan özellikleri taşımayan ya da yararlanma amacı bakımından değerini veya tüketicinin ondan makul olarak beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksikler içeren hizmetler ayıplıdır.

HAKLARINIZ NELER?
Dilerseniz yaptığınız sözleşmeden dönüp ödediğiniz ücretin iadesini talep edebilirsiniz.
*
Veya hizmetin başka bir öğretmen tarafından size yeniden verilmesini isteyebilirsiniz.
*
Ya da düşük yani ayıplı hizmet oranında ödediğiniz bedelin bir kısmının size iade edilmesini isteyebilirsiniz.
*
Eğer sözleşmeyi son erdirmeniz haklı görülmüyorsa yani kursun ortalarında talebinizi dile getirdiyseniz burada sizin iyi niyetli olmadığınız düşünülebilir. Bu durumda sadece bedelden indirim yapılmasıyla yetinmeniz gerekir.
*
Ayrıca bu haklarınızdan birini kullanırken tazminatta isteyebilirsiniz. Çünkü siz de zaman kaybına uğramış oluyorsunuz. Zaman geri gelmeyen şeydir. Size bu hizmeti veren kişi veya firma seçtiğiniz talebi yerine getirmekle yükümlüdür. Fakat yerine getirmezse bu durumda tüketici hakem heyetine başvuru yolunu tercih etmeniz gerekecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!