Büyükşehir'in Ramazan etkinlikleri sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehirin Ramazan etkinlikleri sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2018 13:57

Büyükşehir'in Ramazan etkinlikleri sürüyor

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin geleneksel Ramazan etkinlikleri kapsamında Sinan-i Ümmi Musiki Topluluğu, Karaalioğlu Parkı'nda tasavvuf konseri verdi.

Büyükşehir Belediyesi Ramazan etkinlikleri her akşam farklı bir programla devam ediyor. Karaalioğlu Parkı'ndaki etkinlik alanında Sinan-i Ümmi Musiki Topluluğu'nun verdiği tasavvuf konserine yoğun katılım oldu. İlahilerin seslendirildiği konser öncesinde Hacivat ve Karagöz gölge oyunu gösterisi izlendi.

Sinân-ı Ümmî Tasavvuf Mûsikîsi Topluluğu, konseri Akdeniz Üniversitesi Camii İmam-Hatibi Mehmet Koşuk yönetiminde icra etti. Yaklaşık 2 saat süren tasavvuf konserinde Mehmet Koşuk'un söylediği, 'Uyan Ey Gözlerim Gafletten Uyan', 'Cuşa Gelir', 'Gül Alırlar Gül Satarlar' gibi ilahilere vatandaşlar da eşlik etti.

Büyükşehir Belediyesi'nin Karaalioğlu Parkı içine kurduğu Ramazan Çarşısı da vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Çarşı her akşam iftar sonrası vatandaşların akınına uğruyor. Pamuk şekercisinden macuncusuna Ramazan nostaljisinin yaşandığı çarşı, vatandaşların buluşma noktası oldu. Antalyalılar, yiyecekten giyime, aksesuardan kitaba pek çok ihtiyacını çarşıdan karşılıyor. Etkinlik alanında kurulan oyun parkurlarında ise çocuklar doyasıya eğleniyor.

Ramazan coşkusunun yaşandığı bir diğer adres olan Şarampol Caddesi'nde de etkinlikler devam ediyor. Etkinlikler kapsamında, gece boyunca karakter doğaçlamaları, yüz boyama aktiviteleri, pandomim gösterileri ile Aşuk ve Maşuk dans gösterisi gerçekleştiriliyor.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!