Büyükşehir’den Kadınlara Seminer

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehir’den Kadınlara Seminer
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2015 14:33

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇAMLIBEL AİLE EĞİTİM MERKEZİ’NDEKİ KADINLARA 5 MAYIS DÜNYA EBELER GÜNÜ NEDENİYLE “KADIN OLMAK” KONULU SEMİNER VERİLDİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Türk Ebeler Derneği Antalya İl Temsilciliği tarafından düzenlenen seminerde, kadın hastalıkları ve kadın psikolojisi konuları ele alındı.
Seminerde Uzman Ebe Hacer Yalnız, kadının biyolojik cinsiyetinin doğumla başladığına değinerek, cinsel kimliğin 3-4 yaşlarında belirlendiğini ifade etti. Çocukluk döneminde kadın ve erkek arasında belirgin bir fark olmadığı, ergenlik dönemiyle birlikte kadının kimlik kazanmaya başladığını belirten Yalnız, adet kanaması öncesinde uygun bir bilgilendirmenin ruhsal açıdan önemine dikkat çekti.
ANNELİK SÜRECİ HAYAT BOYU
Gebelikle başlayan annelik sürecinin kadının hayatı boyunca devam ettiğini belirten Uzman Ebe Hacer Yalnız, “Cinsel yaşam ve gebelikle birlikte kadın, kendi bedenini tanımaya başlıyor. Gebelikle başlayan süreciniz lohusalıkla birlikte devam eder, bu dönemlerdeki sorunlarınızı aile ve uzman desteği ile aşabilirsiniz” dedi. Kadınlarda menopoz sürecini de anlatan Yalnız, menopoz yaşının genetiğe bağlı olduğunu söyledi.
GEREKİRSE UZMAN YARDIMI ALIN
Uzman Psikolog Nilüfer Yalınçetin de seminerde kendi fizyolojilerini tanımaya başlamasıyla birlikte meydana gelebilecek psikolojik bozukluklar ve depresyon hakkında kadınları uyardı. Yalınçetin, kadının doğası gereği duygusal olduğunu ifade ederek, bedeninde meydana gelebilecek en ufak bir değişikliğin psikolojisine etki edebileceğine işaret etti.
Gebelik, lohusalık ve menopoz dönemlerinde karşılaşılabilecek sorunlar ve yapılması gerekenler hakkında bilgi veren Nilüfer Yalınçetin, “Negatif duygulara odaklanmayın. Kilo aldım diye endişeye kapılmayın. Düzenli spor yapın ve sağlıklı beslenin. Gerekirse uzman yardımı alın. Stresten mümkün olduğunca uzak durun ve ruh sağlığınızı koruyun” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!