BURDUR’DA SEVİNDİREN TABLO

Güncelleme Tarihi:

BURDUR’DA SEVİNDİREN TABLO
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2021 09:41

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, kentteki koronavirüslü hasta sayısının hızla düştüğünü söyledi. Ercengiz, “Toplam vaka sayımız 3-4 binlerde 220’ye indi. Tedbirler ve halkın duyarlılığı ile riskli süreci geride bıraktık” diye konuştu.

Haberin Devamı

KORONAVİRÜS sürecindeki son durum ve 1 Mart’ta atılması beklenen normalleşme adımları konusundaki beklentileri Hürriyet’e anlatan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, kentteki vaka sayılarının hızla düştüğünü söyledi. Yoğun bakım servislerinde koronavirüs hastası bulunmadığını kaydeden Ercengiz, “Toplam vaka sayımız 220 civarında. Bir dönem bu sayı 3-4 bin rakamına ulaşmıştı. Tedbirler ve halkın duyarlılığı ile riskli süreci geride bıraktık” diye konuştu.

AŞILAMADA BAŞARILIYIZ
Burdur’da yaşayan vatandaşlara rehavet uyarısı yapan Ercengiz, “Sayıların düşmesi tedbirleri görmezden geleceğimiz anlamına gelmiyor. Tedbirli yaşam bu hastalık tamamen kontrol altına alınana kadar devam edecek. Bunu yapmazsak çok daha vahim bir tablo ile karşı karşıya kalabiliriz. Aşılama süreci de son derece başarılı bir biçimde yürütülüyor. Aşılıma sayısı arttıkça virüse karşı başarı şansımız da artacak” dedi.

Haberin Devamı

ESNAFIMIZ YORULDU
1 Mart tarihinde açıklanacak olan normalleşme adımlarının Burdur’u da olumlu etkileyeceğini kaydeden Ercengiz, şöyle devam etti: “Esnafımız çok yoruldu. Şu anki vaka sayılarına bakıldığında kentimize özel serbestliklerin sağlanacağını düşünüyoruz. Kentimiz zannediyorum orta riskli değerlendirilecek. Bu da bazı serbestliklerin gündeme gelmesini sağlayacaktır. Fakat daha önce olduğu gibi rehavete kapılır ve salgını unutursak her şey daha kötüye gider. Tedbirli yaşamla normalleşip süreci doğru şekilde yönetmeliyiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!