Bu evde "Gila Canavarı da var çift başlı yılan da"

Güncelleme Tarihi:

Bu evde Gila Canavarı da var çift başlı yılan da
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2014 11:06

- Antalya'daki Fear Trophy Sürüngenevi'nde aralarında gila canavarı, zehirli ok kurbağası ve yakalı ejder gibi dünyada ender bulunan 200'e yakın canlı yer alıyor - Sürüngenevine getirilen ve karantina altında yaşayan çift başlı yılan da kısa süre sonra turistlerin ziyaretine açılacak

Haberin Devamı

ANTALYA (AA) - SÜLEYMAN ELÇİN - Antalya'daki Fear Trophy Sürüngenevi'nde aralarında gila canavarı, zehirli ok kurbağası ve yakalı ejder gibi dünyada ender bulunan 200'e yakın canlı bulunuyor.

Antalya Akvaryum içerisine kurulan sürüngenevine gidenler, Afrika'dan Güney Amerika'ya, Amazon ormanlarından Madagaskar'a kadar dünyanın farklı bölgelerinden gelen nesli tükenme tehdidiyle karşı karşıya olan hayvanları görme şansı buluyor.

Yağmur ormanlarının vahşi yaşamı, çöllerin ve mağaraların gizemli dünyasında yaşayan sürüngenlerin sergilendiği evde, 70'den fazla teraryumda ender bulunan 200'e yakın canlı yer alıyor.

Sürüngenevinde en büyük ilgiyi boyu 5 metreyi geçen büyük piton ve anakondalar çekiyor. Dünyanın en zehirli kertenkeleleri olarak bilinen gila canavarı ile boncuklu kertenkelenin de bulunduğu evde beyaz albino kobra yılanı, dünyanın en büyük örümcek ve akrep türleri ile kuş yiyen tarantulalar görülebiliyor.

Haberin Devamı

Dünyanın en zehirli kara canlıları olarak kabul edilen ve boyları 2,5 santimetre olan ok kurbağalarının yer aldığı evde, yakalı ejder kertenkelesi ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

- Çift başlı yılan, kısa süre sonra sergilenecek

Girensun'da bir çiftçi tarafından yavruyken bulunan ve sürüngenevine getirilen çift başlı yılan da kısa süre sonra sergilenmeye çıkacak. İki yemek borusu ve iki gırtlağı bulunduğu için çift başından da beslenen yılan, karantina altında tutuluyor. Yılanın biraz daha geliştikten sonra ziyaretçilerin görebilmesi için teraryuma alınacağı belirtildi.

- Yaz döneminde 200 bin turist ziyaret etti

Sürüngenevini, 1 Mayıs'tan bugüne kadar 200 bin turistin ziyaret ettiği açıklandı.

En çok Rus, Alman ve İranlı turistlerin ilgi gösterdiği sürüngenevinde 2015 yılında Malezya, Fransa ve Hollanda'dan ender bulunan ve aralarında siyah kral kobra ile tukan cinsi tropik kuşların da yer aldığı bazı canlıların geleceği ifade edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!