BU ‘ALO’NUN DEĞERİ 1.8 MİLYAR

Güncelleme Tarihi:

BU ‘ALO’NUN DEĞERİ 1.8 MİLYAR
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2021 09:25

Antalya Organize Sanayi Bölgesi yönetimi, fabrikaların ekspertiz değerinin, gerçek değerinin çok altında değerleme yapılmasına karşı verdiği 5 yıllık mücadeleyi kazandı.

Haberin Devamı

ANTALYA Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, yaklaşık 5-6 yıldır büyük mücadele ettikleri ‘ekspertiz’ sorununu çözdüklerini açıkladı. Daha önce OSB’deki arazilerin metrekaresinin 300-500 arası olduğunu söyleyen Ali Bahar, ekspertiz uygulamasından sonra ise 856 TL’ye çıktığını duyurdu. Antalya OSB’nin değerinin 1.8 milyar TL arttığını belirten Bahar, bu değer artışının yatırım kaynaklı olduğunu dile getirdi.

TURİZMCİLERİN DE SIKINTISI
Antalya Tenis İhtisas Kulübü (ATİK) toplantı salonunda basın toplantısı düzenleyen Ali Bahar, ekspertiz sorununun 5-6 yıldır kendileri için adeta kanayan bir yara olduğunu belirtti. OSB’lerin bu konuda başarılı adımlar attığını söyleyen Bahar, “Aslında ekspertiz ve bilirkişi konusu turizmcilerin de çok sıkıntı yaşadığı bir konudur. Biz bunu Antalya OSB olarak başardık” dedi.

Haberin Devamı

FİYATI HEYET BELİRLEYECEK
Ali Bahar şunları söyledi: “Türkiye’de 352 OSB var. Bütün katma değerler aslında bu OSB’lerin üzerinde dönüyor. Geçmişte bizim değerimiz icradan satılan bir fabrika varsa o fabrikanın değeri ile ölçülüyordu. Bu konuyu en üst seviyede gündeme getirdik. Ekim 2020’den yapılan toplantıdan sonra 6 tane daha toplantı yaptık. OSB müteşebbis heyetinin belirlediği rakamın değerleme uzmanlarınca dikkate alınması konusunda bir sonuçla masadan kalktık.”

TURİZMCİLER BİLGİ ALDI
“Makinelerimizin hiç değeri yokken, çatılarımızın üzerindeki güneş panelleri, trafolar ve teknolojik ürünlerimizin de makine olarak ekspertizin içerisinde dahil olmasını gündeme getirdik. Bunda da başarılı olduk. Yaptığımız bu çalışmalar 4 Mayıs 2021’de İyi Uygulamalar Kılavuzu’na girdi. Beni bu konuda birçok turizmci de aradı. Tahsislerle ilgili çok dertli olduklarını söyleyerek nasıl bir yol izlediğimizi sordular. Süreçle ilgili bilgi verdim.”

DEĞER ARTIŞI 1.8 MİLYAR LİRA
Antalya OSB ‘de 856 liraya ulaşan metrekare tahsis fiyatında 2022’de yüzde 17 artış olacağını belirten Bahar, mevcut verileri de şöyle aktardı: “Antalya OSB’nin şu anda 5 milyon 700 bin metrekare tahsis edilmiş alanı mevcut. Çarptığımızda ortaya çıkan rakam, sadece Antalya OSB'nin değeri 1.8 milyar TL artmış oldu. Bu mülkün artan değeri değil bu bizim yatırım gücümüzün artan değeridir. Bunları kanaviçe yapar gibi adım adım hayata geçirdik. Bu 1.8 milyar TL, istihdama, kaliteli teknolojik yatırıma, Ar-Ge’ye gidecek rakamlar.”

Haberin Devamı

OSB’YE TEKNOPARK KURULACAK
Antalya OSB’de 20 bin kişi çalışıyor. Nüfusu 2 milyonun üzerinde olan Antalya’yı bu anlamda geliştirmek çok kolay. Şimdi hemen yanına bir teknopark getiriyoruz. Türkiye’de örneği yok. 50 kuluçka girecek içerisine. 60 tane start-up girecek. Arkasına 30 arazi tahsis ettik. 30 fabrika girecek. 7.5 milyon metrekarede 280 fabrika, 60 start-up, 55 bin metrekarede 140 inovasyon ve Ar-Ge firması olacak. Oradaki fabrikaları bilimle dönüştürmek istiyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!