BORCUMUZU ERTELEYİN

Güncelleme Tarihi:

BORCUMUZU ERTELEYİN
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2022 09:23

ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı, şirketin 2022 yılında ödemesi gereken borç miktarının 1 milyon 355 bin Euro’ya ulaştığını belirterek, “Borçlarımız ertelenmezse işimiz çok zor” dedi.

Haberin Devamı

PANDEMİ koşullarının fuarcılık sektörünü derinden sarstığını söyleyen Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım A.Ş. (ANFAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı, döviz kurlarında yaşanan dalgalanmanın sektör için ikinci bir şok etkisi yarattığını söyledi.

BİZİM İÇİN YIKIM OLDU
ANFAŞ’ın 2025 yılına kadar ödemesi gereken borç miktarını da açıklayan Bıdı, “Pandemi nedeniyle 1,5 yıldır fuar yapamıyoruz. Bu bizim için büyük bir yıkım oldu. Tam yaralarımızı sararken bu sefer de Euro’daki artış ikinci bir dalga yarattı. Şu anda 2025 yılına kadar ödememiz gereken borç miktarı 3 milyon 200 bin Euro” dedi.

BORÇ ÇOK FAZLA
2022 yılının kaos yılı olmaması için ciddi bir mücadele verdiklerini söyleyen Bıdı, şöyle devam etti: “Ben elimden geleni yapıyorum. Geçen yıl şahsi hesabımdan 125 bin Euro şirkete borç verdim. Ancak bu yeterli olmadı. Çünkü 2022 yılında ödenmesi gereken borç miktarı 1 milyon 355 bin Euro.”

Haberin Devamı

BAŞVURU YAPACAĞIZ
“Bu borcun bir bölümü aracı banka ile Kalkınma Bankası’na ödenecek. Biz borcun ertelenmesi için gerekli yazışmaları yapacağız. Çünkü bu şartlarda, bu rakamı ödememiz mümkün değil. Sermaye artırımı yapsak da yeterli olmuyor. Eğer Kalkınma Bankası borcumuzu 2025 yılına ertelerse nefes alabiliriz.”

İHRACATÇI GİBİYİZ
“Böyle bir desteğin kent açısından da önemi büyük. Çünkü ANFAŞ perde arkasında tıpkı bir ihracatçı gibi çalışıyor. Biz yurt dışından alım heyetleri getiriyoruz. Biz görünmeyen ihracatçı gibiyiz. Ülkenin, kentin tanıtımını yapıyor, milletler arası köprüler kuruyoruz. Turizme, kent ekonomisine katkımız çok fazla.”

ÜVEY EVLAT DEĞİLİZ
Fuar olmadığında taksiciler, AVM’ler, ‘Fuar ne zaman olacak’ diye telaşlanıyor. Normal turist otelden çıkmıyor ama fuara gelenler tüm kenti geziyor. Fuar zamanı oda fiyatları bile artıyor. Biz kente bu kadar katkı sunarken, aynı katkıyı şehirden göremiyoruz. Bu sorunu aşmak için ANFAŞ Danışma Kurulu oluşturacağız. Bu kurul ANFAŞ’ın üvey evlat olmadığını anlatacak.”

BAKMADAN GEÇME!