Bisikletle dünya turu

Güncelleme Tarihi:

Bisikletle dünya turu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2017 10:23

Bisikletle dünya turu

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA) - HOLLANDA'dan 3 yıl önce bisikletle dünya turuna çıkan 32 yaşındaki Geart Landman ve 26 yaşındaki Sytske Bron, Antalya'nın Kaş İlçesi'ne geldi.
Hollandalı muhasebeci Geart Landman ve fizyo-terapist Sytske Bron, 2014 yılında işyerlerinden izin alarak bisikletle yola çıktı. Almanya, Fransa, İsviçre, Avusturya, Slovenya, Hırvatistan, Bosna-Hersek, Arnavutluk, Makedonya'yı geçerek Yunanistan üzerinden İstanbul'a gelen Landman ve Bron, Çanakkale, İzmir, Denizli, Manisa ve Bursa'yı gezerek İstanbul'a döndü. Buradan uçakla Bangkok'a ardından gemiyle Avustralya'ya geçen ikili paraları bittiği için burada 7 ay çalıştı. Bir miktar para biriktirdikten sonra 1 Ocak 2016'da uçakla Singapur'a geçtiler. Buradan tekrar bisikletle Malezya, Tayland, Burma, Çin, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Özbekistan, Türkmenistan üzerinden İran'a geçen ikili, kış koşullarının ağırlaşması nedeniyle İran'ın Tebriz kentinden otobüsle 9 Aralık 2016 tarihinde tekrar Türkiye'ye geldi. Erzurum'u gezdikten sonra otobüsle Kayseri'ye geçtiler. Kayseri'den sonra bisikletle Kapadokya, Konya ve Antalya'nın Kaş İlçesi'ne geldiler.
Geart Landman. "Günde 60-70 kilometre yol alıyoruz. Kış koşulları ağır. Geceleri çadırda uyuyoruz. Şu ana kadar 25 bin kilometre bisikletle yol yaptık. Türkiye'nin Akdeniz ve Ege sahillerini gezdikten sonra Yunanistan'a geçeceğiz. İtalya üzerinden Avusturya, İsviçre'yi geçerek 2017 yılının mayıs ayında tekrar Hollanda'da olacağız. 3 yılda 3 kıtayı ve şu ana kadar 26 farklı ülkeyi gezdik. İnsanları, kültürleri tanıdık. İkinci kez Türkiye'ye geldik. Türkiye çok güzel bir ülke. Türkiye'yi ve Türk insanını çok sevdik. Türk insanı candan, güler yüzlü ve yardımsever. Bu kış gününde, Türk insanının sıcaklığı, içtenliği insanı ısıtıyor. Türkiye'de hiçbir sorun yaşamadık" dedi.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!