BİRİKİM’E YENİ KAMPÜS

Güncelleme Tarihi:

BİRİKİM’E YENİ KAMPÜS
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2022 10:01

Antalya Birikim Okulları Lara’dan sonra Muratpaşa Kampüsü ile de hizmet vermeye başlayacak.

Haberin Devamı

DÜZENLENEN basın toplantısında gazetecilerle bir araya gelen Birikim Okulları Kurucusu Ramazan Metin, “2018 yılında başladığımız eğitim hayatımıza, 2022-2023 eğitim öğretim yılında faaliyete girecek Muratpaşa Kampüsü’nü de ekleyerek devam edeceğiz” dedi.

17 KAMPÜS, 42 OKUL
Her geçen yıl büyüyerek faaliyetlerini sürdüren Birikim Okulları’nın bugün 17 kampüs 42 okulla eğitim alanında hizmet verdiğini dile getiren Ramazan Metin, “Birikim Okulları 1996 yılında bir grup gönüllü girişimci tarafından kuruldu. Bir ilköğretim okulu ve bir dershane ile eğitim-öğretim hayatına başladı. Bugün 17 kampüs ve 42 okul ile eğitim öğretim hizmeti veriyoruz. Geçmişten bugüne ülkemizin eğitim alanındaki en önemli kurumlarından biri olan kurumumuzla anaokuldan üniversiteye kadar, tüm sınıf seviyelerinde çocuklarımıza imkânlar sunuyoruz. Eğitim teknolojileriyle yeni nesli okulculuğun temsilcisiyiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

EĞİTİMDE ‘DENGE MODELİ’
Eğitimde doğuştan gelen temel özellikleri, bilişsel gelişimi, duyuşsal gelişimi, sosyal gelişimi, dil programlarını, müzik, sanat ve spor yeteneklerini dikkate alarak uygun yöntemler geliştirdiklerini söyleyen Ramazan Metin, “Bizler eğitimde uyguladığımız ‘Hayat Denge Modeli’ ile önceliğin insan olduğu yöntemler geliştiriyoruz. Eğitim çalışmalarımızın içerisinde yoğunlaştırılmış dil eğitimi ile Türkçe’nin yanı sıra İngilizce’yi de ana eğitim dilimiz, Almanca’yı ise yan branşımız olarak olarak sunuyoruz. Ortaokullarda ‘Uluslararası Okul Programı, liselerde International ‘Baccalaureate (IB) School’ eğitimlerine geçiş ve sertifikalı dil eğitimi programları takip edilir. Okulumuzun fiziki imkânlarını spor aktivitelerinde kullanırken, futbol, voleybol, basketbol, yüzme, tenis gibi spor dallarında kulüpler kurup öğrencilerin özel meziyetlerine yönelik kurslar ve etkinlikler düzenliyoruz. Her öğrencinin bir spor dalında etkin olması noktasında teşvik edici oluyoruz” diye konuştu.

SANAT VURGUSU
Birikim Okulları’nın kurulduğu günden bugüne görsel ve işitsel sanatlara kıymet verdiklerini dile getiren Metin, şöyle devam etti: “İnsan çevresinde ve içinde var olan güzelliği ortaya çıkarma işini sanat yardımıyla yürütür. Bu anlamda estetik, hem bir düşünce hem de bir tavır ve aynı zamanda bir arayıştır. Bu arayışın bir gereği olarak burada öğrenciler küçük birer sanatçı olarak kabul edilir. Biz onları estetik bilince sahip birer genç olarak yetiştirmeyi kendimize hedef seçtik” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!