BELEDİYE BAŞKANI BİLE ŞAŞIRDI

Güncelleme Tarihi:

BELEDİYE BAŞKANI BİLE ŞAŞIRDI
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2022 10:32

Muratpaşa Belediyesi’nin haftanın her günü açık olacak kapalı pazar yerinde yer alacak esnaf için açtığı ilana tek bir başvuru bile olmadı. Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Bana da sürpriz oldu” dedi.

Haberin Devamı

MURATPAŞA Belediyesi, Yeşilbahçe Mahallesi’nde haftanın 7 günü açık olacak Muratpaşa Kapalı Pazar Yeri’ni geçen yıl 25 Aralık’ta hizmete açtı. Belediye meclis üyeleri, muhtarlar, Antalya Semt Pazarcılar Odası’nın geçmiş yönetiminin de yer aldığı açılışta dönemin Oda Başkanı İsmail Öz, 7 gün açık pazar uygulamasının, pandemiyle birlikte artan al-getir gibi uygulamalara pazar esnafının da dahil olmasını sağlayacağını dile getirdi. Ancak, Muratpaşa Belediyesi’nin pazar yerinde yer alacak esnafı belirlemek için çıktığı ilana hiç kimse başvurmadı.

BELEDİYE BAŞKANI BİLE ŞAŞIRDI

SAYISIZ TALEP GELMİŞTİ
Yaklaşık 4 bin metrekarelik alanda şu an için sadece cumartesi günleri pazar kurulurken Başkan Uysal, 7 gün açık kalacak bir pazar yerinin Muratpaşalıların beklentisi, ihtiyacı olduğunu, böyle bir pazar yeri için kendisine sayısız talep geldiğini belirtti. Yeşilbahçe Mahallesi’nde bu pazar yerini böyle duygularla açtıklarını belirten Başkan Uysal, şöyle konuştu: “Pazarlar, bir kentin kültürünü, yeme içme alışkanlıklarını yansıtan yerlerdir. Sosyal bir ortamdır. Selamlaşırsın, hal hatır sorarsın. Alacağın ürünü görürsün. Aldığını ürünü bir yakınına ikram ettiğinde, ‘Şuradan aldım’ dersin. Sonra o da oraya gelmeye başlar. Bu nedenle bu projeyi çok önemsedik.”

Haberin Devamı

ŞU AN İÇİN OLMADI
Önemli bir ihtiyacı gidermek için 7 gün hizmet verecek Muratpaşa Kapalı Pazar Yeri’ projesini yatırım programına aldıklarını ifade eden Başkan Uysal, projeyi tamamladıktan sonra pazarda kimlerin yer alacağını belirlemek için ilan verdiklerinde hiç başvuru olmayınca büyük bir sürpriz yaşadıklarını söyledi. Uysal, “Muratpaşa Kapalı Pazar Yeri’mizde bu imkanı haftanın 7 gününe yayma şansımız varken şu an için olmadı. Bunun gerçekleşmesi için her türlü imkanı seferber edeceğiz, her türlü çözümü gündemimize alacağız” dedi.

 

BAKMADAN GEÇME!