BATI AKDENİZ’DEN YERLİ OTO DESTEĞİ

Güncelleme Tarihi:

BATI AKDENİZ’DEN YERLİ OTO DESTEĞİ
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2019 10:46

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilk deneme sürüşü gerçekleştirilen yerli otomobile Batı Akdeniz’den tam destek geldi.

Haberin Devamı

BATI Akdeniz illeri Gebze’de tanıtımı yapılan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilk deneme sürüşü gerçekleştirilen yerli otomobile tam destek verdi. Yerli otomobil, sosyal medyada en çok konuşulan, tartışılan konu haline gelirken, kentin önde gelen isimleri de yerli otomobilin piyasaya sürülmesini sabırsızlıkla beklediklerini vurguladı.

GURUR DUYUYORUZ
Yerli otomobil tanıtım törenine katılan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, tanıtım töreninin heyecan verici olduğunu belirterek, “TOBB’un görev alması bizi çok gururlandırdı. Biliyorsunuz 2017’de bu sözü veren TOBB’du. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun konuşmasında çok duygulandık. Türkiye’nin de bir şeyler yapabileceğini hissettik” dedi.


BATI AKDENİZ’DEN YERLİ OTO DESTEĞİ

ARAÇLARIMIZI YERLİ YAPACAĞIZ
Yerli otomobil projenin ilk aşamasının tamamlandığını, 2022 yılında seri üretime geçilecek tarihi beklediklerini kaydeden Çetin, “Gerçekten benim de beklentilerimin çok üzerinde bir otomobil çıktı. Tahminimden çok daha iyi. Türkiye’de herkesin kullanabileceği araçlar. Gayet güzel. İki yılda daha da geliştirecekler. Yollara çıktığında çok güzel bir otomobil göreceğiz. Fiyat da önemli tabii ama yerli otomobile destek için Oda araçlarının tamamını yerli ile değiştiririz” diye konuştu.

Haberin Devamı

“DÜNYAYI YAKALIYORUZ”
Yerli otomobilin elektrikli olmasının da çok iyi bir karar olduğunu ifade eden Çetin, şöyle devam etti: “Fosil veya hibrit yakıtlı araçlarla başlansaydı elektrikliyi yapana kadar 5-10 sene daha kaybedebilirdik. Elektrikli ile başlanması çok iyi oldu. Zaten projeksiyonlara göre önümüzdeki 15-20 yıl içinde dünyada kullanılan araçların yüzde 40’ı elektrikli olacak. Türkiye’nin de bu altyapıyı yakalaması çok iyi.”

ESNAF ÖTV MUAFİYETİ İSTİYOR
Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Niyazi Özçelik, Antalya’da 5 merkez ilçede 3 bin 750, Kaş’tan Gazipaşa’ya tüm kent genelinde ise 5 bin 702 taksimetre takılı araç bulunduğunu belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımıza çağrıda bulunmak istiyorum. Taksici esnafı olarak bize ÖTV muafiyeti verilirse biz araçlarımızı hemen yerli otomobil ile değiştirmeye hazırız. Önce Antalyalılar olarak biz değiştiririz” dedi.

YERLİ OTOMOBİL İÇİN KİM NE DEDİ?

Haberin Devamı

BİZ DE VARIZ
Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır: Bu gururu yaşatan herkese teşekkür ediyorum. Türkiye, yarım asırlık kendi otomobilini üretme hayali için dev bir adım attı. Elektrikli otomobil piyasasında Türkiye olarak biz de varız. Yerli üretimin gücüne inanıyoruz.

ARACA TALİBİZ
Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen: Ülkemiz için tarihi bir güne tanıklık ediyoruz. 60 yıllık rüyamız gerçeğe dönüşüyor. Yerli otomobil vatanımıza, milletimize hayırlı olsun. Belediye olarak yerli otomobillere biz de talibiz. Araçların üretim bandından çıkmasını sabırsızlıkla bekliyoruz.

TASARIMI BEĞENDİK
Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (BUTSO) Yusuf Keyik: 60 yıllık hasret sona erdi. Yerli otomobil üretecek yeni bir firma doğdu. Adım attığımız gün yola çıktığımız gündür, diye düşünüyoruz. Aracın tasarımını çok beğendik. Düşündüğümüzden daha konforlu bir araç gördük.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!