Başkan Tütüncü, Muharrem Ayı İftarı'na katıldı

Güncelleme Tarihi:

Başkan Tütüncü, Muharrem Ayı İftarına katıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2022 15:05

Başkan Tütüncü, Muharrem Ayı İftarı'na katıldı

Haberin Devamı

 

ANTALYA,(DHA) - KEPEZ Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Altınova Cemevi'nde düzenlenen Muharrem Ayı İftarı'na katıldı. Başkan Tütüncü, en büyük hayallerinden birinin Altınova'ya, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'ne ait bir tesis kazandırmak olduğunu ve bu hayallerini 2020 yılında gerçekleştirdiklerini söyledi.

Başkan Hakan Tütüncü, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Altınova Cemevi'nde Muharrem Ayı İftarı'na katıldı. İftar programında konuşan Başkan Tütüncü, aynı sofranın bereketinde buluşmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. "Gelin canlar cem olalım, Zülfikare yar olalım diye bugün sizlerle bu güzel ortamı paylaşamaya geldim" diyen Başkan Tütüncü, "Ne güzel söylemiş Pir Sultan Hazretleri, onlar bizim yolumuzun ışığı. Mevlana, Pir Sultan Abdal, Abdal Musa, Yunus Emre ve Hacı Bektaş-ı Veli bizlere bir şeyi öğrettiler. Bir olan Allah insanı yarattı. İnsan sevginin mahsulü o zaman Dünya'nın güllük gülistan olması için sevgi halkalarını büyütmemiz gerektiğini bizlere öğrettiler. Birbirimize her ne zaman sevgiyle bakarsak, her ne zaman gönülden gönüle yol bulursak Hacı Bektaş'tan Pir Sultan'a kadar Yunus Emre'den, Mevlana'ya kadar giden o kutlu yolun yolcuları oluruz. Biz de o zaman bir araya geliriz, Cem oluruz, Zülfikare yar oluruz o zaman bu gönül sofralarında buluşur, gönülden gönüle yol oluruz" dedi.

ALTINOVA'YA CEMEVİ HAYALİ

"Ne mutlu ki bugün bizde bu duygu ile bir araya geldik" diyen Başkan Hakan Tütüncü, "Bugün burada anmamız gereken ve en önemli büyüklerimiz olan Hazreti Hasan ve Hazreti Hüseyin gelmektedir. Sevgili peygamberimiz şu sözleri söylüyor, 'Onlar arşın iki yanağına asılmış küpelerdir' diyor. Rabbim bizi ehlibeyt yolundan ayırmasın. Kalbimizi Hazreti Ali'nin güzellikleriyle, yiğitlikleriyle, mertlikleriyle doldursun" dedi. En büyük hayallerinin Altınova'ya, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği kazandırabilmek olduğunu belirten Başkan Tütüncü, "Pandemi süresince bir araya gelemedik. Bugün buraya gelirken o kadar heyecanlandım ki, çünkü bu güzel salonda ilk defa böylesi güzel bir etkinliğe katıldık" diye konuştu.(DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!