Bakan Çavuşoğlu: Beklentimiz bu hain FETÖ'nün bir an önce tutuklanması (4)

Güncelleme Tarihi:

Bakan Çavuşoğlu: Beklentimiz bu hain FETÖnün bir an önce tutuklanması (4)
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2016 16:56

Bakan Çavuşoğlu: Beklentimiz bu hain FETÖ'nün bir an önce tutuklanması (4)

Haberin Devamı

ÇAVUŞOĞLU, KERRY İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ
Suriye'de ateşkesi ilk Esad rejiminin bozduğunu belirten Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile yaptığı telefon görüşmesinde varil bombaları kullanıldığının belirlendiğini söyledi.
Ak Parti Antalya İl Başkanlığı'nın parti binasındaki bayramlaşma töreni Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma eski Bakanı Vecdi Gönül, Ak Parti Antalya milletvekilleri Mustafa Köse, Hüseyin Samani, Gökcen Özdoğan Enç, İbrahim Aydın, Atay Uslu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, İl Başkanı Rıza Sümer ve partililer katıldı.
Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'de olduğu kadar bütün dünyada, özellikle Suriye'de, Irak'ta bu Kurban Bayramını huzur ve barış içinde geçirmeleri için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde çok çaba sarf ettiklerini söyledi. Özellikle Suriye'de ateşkes sağlanmasından mutluluk duyduklarını belirten Çavuşoğlu, “Ama dün gece bile rejim ateşkesi sadece Halep'te değil, değişik şehirlerde bozmaya başladı. Esasen Suriye'de bugün geldiğimiz noktanın en büyük sorumlusu da 600 bine yakın insanını hiç acımadan öldüren, kimyasal silahlarla çocukları, kadınları yakan zalim Esad rejimidir. Ve ateşkesi de ilk o bozdu, buna da şaşırmadık. Cerablus'ta bu bayramda insanların, kadınların, çocukların ne kadar mutlu olduğunu, hayata nasıl döndüğünü hep birlikte gördük. İnşallah Suriye'nin tamamında insanların tamamı kendi evlerine dönebilir, bayramlarını gerçek bayram tadında yaşayabilir" diye konuştu.
JOHN KERRY İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ
Bu konuda ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile bir telefon görüşmesi yapacakken bayramlaşma töreni nedeniyle ertelediğini belirten Bakan Çavuşoğlu, konuşmasının ardından verilen arada İl Başkanlığına çıkarak ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile Suriye'deki ateşkesi bozan girişimlere yönelik bir telefon görüşmesi yaptı. Çavuşoğlu, Kerry ile görüşmesinden sonra da basın mensuplarına açıklamada bulundu. Kendisinin daha önce görüşmek istediğini bildirdiğini kaydeden Çavuşoğlu, “Birkaç konuyu değerlendirdik. Suriye'de ateşkes var biliyorsunuz, muhalefet ateşkese uydu ama rejim birkaç yerde ateşkesi bozdu. Hatta varil bombası kullandığı bilgisi, raporu da geldi bize. Onu söyledik. Ruslarla konuşacağını söyledi. Ve bunun kalıcı olması gerektiğini söyledik. Suriye'deki genel durumu da konuştuk. Bundan sonra özellikle Membiç bölgesindeki operasyonu değerlendirme fırsatı bulduk. Kongrede kendisinin görüşmesi vardı. Bizim de bayramlaşmamız vardı o yüzden kısa sürdü, daha sonra tekrar görüşeceğiz" dedi.
FETÖ İÇİN GEÇİCİ TUTUKLAMA TALEBİ
FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in iadesine ilişkin ABD'ye yapılan talepler hakkında da bilgi veren Çavuşoğlu, “Tüm belge ve deliller ışığında geçici tutuklama talebini de Adalet Bakanlığımız bize iletti, biz de bizzat Washington'da Dışişleri Bakanlığına ilettik, büyükelçiliğimiz diplomatik kuryeyle iletti. Şimdi geçici tutuklama talebimiz var" diye konuştu.
VECDİ GÖNÜL BEMBEYAZ GİYİNDİ
Vecdi Gönül, ayakkabılarından gömleğine, kravatından pantolon ve ceketine beyaz elbisesiyle bayramlaşma töreninin en dikkat çeken ismi oldu. Partililere de seslenen Vecdi Gönül, 15 Temmuz darbe girişimini hatırlatarak, bu hareketi başlatanların herkese 'hoşgörü' dediklerini ama kendi milletlerine hoşgörü göstermediklerini söyledi. Gönül, “Benim 20 yıllık korumam Hüseyin Kalkan'ı da öldürdüler. Kendi askerlerini, milletini öldürdüler" dedi.
Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!