ATSO-Growtech Tarım İnovasyon Ödülleri sahiplerini buldu

Güncelleme Tarihi:

ATSO-Growtech Tarım İnovasyon Ödülleri sahiplerini buldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2018 12:51

ATSO-Growtech Tarım İnovasyon Ödülleri sahiplerini buldu

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) öncülüğünde, GrowtechEurasia Uluslararası Sera, Tarım Ekipmanları ve Teknolojileri Fuarı kapsamında bu yıl ikincisi gerçekleştirilen ATSO Growtech Tarım İnovasyon Yarışması ile ARGE Bitki Islahı Proje Pazarı Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri, ANFAŞ Fuar alanında törenle verildi.

Törende konuşan ATSO Başkanı Davut Çetin, GrowtechEurasia Fuarı'na Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden ve diğer ülkelerden önemli katılım olmasından memnuniyet duyduğunu ifade etti. Çetin, “Kuzey Kıbrıs'tan delegasyonun burada olması önemli bir fırsattır. Antalya'nın seracılık tecrübesini Kuzey Kıbrıs'a taşımalıyız. Artık deniz suyu arıtılıp sulamada kullanılabiliyor. Kuzey Kıbrıs'ın tarımda daha fazla ilerlemesi mümkündür diye düşünüyorum" dedi.

ATSO İnovasyon Ödülü organizasyonunu Growtech firmasıyla, Bitki Islahı Proje Pazarı'nı ise Akdeniz Üniversitesi ile birlikte düzenlediklerini belirten Davut Çetin, “Bu işbirliğini geliştirmemiz ve Antalya tarımının gündemine inovasyon, akıllı tarım, dijital tarım kavramlarını getirmemiz gerektiğine inanıyorum. Oda olarak geçen ay genel inovasyon ödüllerimizi vermiştik. Dün odamızın 'ihracata ilk adım' programının e-ihracat konulu konferansı vardı. Bugün de proje pazarı ve tarım inovasyon ödüllerimizi veriyoruz. 4 Aralık'ta Antalya 4.0 çalışmamızın sonuçlarını tartışacağız. Aralık ayı içerisinde ATSO İnovasyon Merkezi açılışını yapacağız. ATSO İnovasyon Merkezi'nde de asıl amacımız inovatif ağ yapıları kurmak, yani networking çalışmalarını hızlandırmak ve teknoloji girişimcilerini desteklemektir. Turizm ve tarımla öne çıkan Antalya'da bu çalışmalarla sanayi ve teknoloji alanında da sıçrama yapmak istiyoruz" diye konuştu.

ATSO TARIM İNOVASYON ÖDÜLLERİ

Törende bu yıl ATSO Tarım İnovasyon Ödülleri'nin kazananları açıklandı. Yarışmada 'Sera ve Sulama Teknolojileri' kategorisinde Tamga Endüstriyel Yıldırım Başkurt 'Nemsavar' projesi ile, 'Bitki Besleme ve Koruma' kategorisinde Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden Prof. Dr. Soner Kazaz 'Gül Çeşitleri Islahı' çalışması ile, 'Tarım Makineleri ve Teknolojileri' kategorisinde Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden Prof. Dr. Murad Çanakçı 'Kendiyürür Makine' projesi ile, 'Tohum, Fide ve Bitki Islahı' kategorisinde ise Serkan Kasapoğlu (Anamas Tohum) 'Mor Biber' üretimi ile birincilik ödülüne değer bulundu.

AR-GE PROJE PAZARI BİTKİ ISLAHI YARIŞMASI

Törende Ar-Ge Proje Pazarı Bitki Islahı Yarışması'nda Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden Prof.Dr. Soner Kazaz ve James F.Hancock 'Melezleme Yoluyla Kırmızı Renkli Yerli Kesem Gül Çeşitlerinin Geliştirilmesi ve Sektöre Kazandırılması' projesi ile birinciliği, Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden Songül Sever Mutlu- Nedim Mutlu- Bahar Sancar- Damla Irkörücü- Alparslan Karabeniz- Ahmet Gülgün 'Türlerarası Melezleme Yoluyla Hibrit Zoysia Çimi Islahı' çalışmaları ile ikinciliği, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden Prof.Dr. Nebahat Sarı 'Kırkağaç Kavunlarında Katlanmış Haploid Tekniği ile Geliştirilen Kavunlarda Heterotik Grupların Oluşturulması ve Yüksek Verimli ve Kaliteli Fı Çeşit Islahı' çalışması ile üçüncülüğü kazandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!