Atölyeler evlere taşındı

Güncelleme Tarihi:

Atölyeler evlere taşındı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2021 12:34

Atölyeler evlere taşındı

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - DÜNYAYI etkisi altına alan koronavirüs salgını, Antalyalı sanatçıları da olumsuz etkiledi. Sanat atölyelerinden birçoğu faaliyetini durdururken, bazıları da evlere taşındı.
Sanatla uğraşan, geçimlerini ürettikleri sanat eserlerini satarak sağlayan ve birçoğu ressam olan sanatçılar evlerinde çalışmak zorunda kaldı. Evlerinin bir köşesini sanat atölyesine dönüştüren, resim ve geleneksel el sanatları üretimleri yapan ressamlardan Rahime Halide Soysal, Ayten Kıvran Halıcı, Mukadder Öztürk, Jale Yıldıran, Ahmet Korkmaz, çok zor günlerden geçtiklerini belirterek, sanat adına yaşadıkları sıkıntıları şöyle dile gfetirdi:
"Birçok sanatçı arkadaşımız, yakınlarımız koronavirüsün pençesinden kurtulamadı, yaşamını yitirdi. 'Önce sağlık' diyerek atölyelerimizi evlerimize taşıdık. Acil ihtiyaçlarımız dışında sokağa çıkmayıp, kendimizi izole ettik. Pandemi kurallarına uyarak sanat çalışmalarımızı büyük heyecanla sürdürüyoruz. 'Bugünler de geçecek, yeniden eski günlerimize kavuşacağız' ümidiyle sanat üretimlerimizi evlerimizin bir köşesinde ve bahçemizde sürdürüyoruz."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!