ATB Başkanı Çandır’ın 29 Ekim mesajı

Güncelleme Tarihi:

ATB Başkanı Çandır’ın 29 Ekim mesajı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2020 13:34

ATB Başkanı Çandır’ın 29 Ekim mesajı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 97’nci yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.
Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlatılan bağımsızlık mücadelesinin halkın iradesiyle taçlandırıldığını kaydeden Çandır, Cumhuriyet’le birlikte eğitimden hukuğa, ekonomiden kültür sanata, sağlığa kadar pek çok alanda devrimlerin yapıldığı büyük bir kalkınma hamlesi başlatıldığını belirtti. Çağdaşlaşma yolunda atılan adımların sürdürülmesinin önemini vurgulayan Çandır, mesajında şunları kaydetti:
“29 Ekim 1923’te Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti ilan etmesiyle halk iradesi vücut bulmuştur. Halkımız, iradesi dışında hiçbir gücü kabul etmeyeceğini geçirdiği demokrasi sınavlarında göstermiştir. Cumhuriyetin kazanımlarına sonsuza kadar sahip çıkmak temel yurttaşlık görevimizdir. Önderimiz Atatürk’ün Cumhuriyetin ilk yıllarında çok kısıtlı imkanlarla başlattığı üretim hamlesi bizler için ışıktır. Biz biliriz ki bağımsız ekonominin yolu üretmekten geçer. Genç ve dinamik nüfusumuz en büyük zenginliğimiz, bu zenginliğimizi üretime yönlendirelim, kalkınalım, Ata’mızın işaret ettiği çağdaş medeniyetler sıralamasında yerimizi alalım. Bu topraklar için bedel ödeyen herkese karşı en büyük sorumluluğumuz budur. Cumhuriyet Bayramı’nın 97’nci yıl dönümünde, Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, bağımsızlığımız için mücadele vermiş tüm kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun.ö

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!