ANTİK CENNETE DALACAĞIZ

Güncelleme Tarihi:

ANTİK CENNETE DALACAĞIZ
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2019 10:07

Kekova’da uygulanan dalış yasağının kaldırılmasına yönelik hazırlanan kanun teklifinin içeriğini Hürriyet’e anlatan Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, “Antalya dünya su altı dalış turizminde önemli bir potansiyele sahip olacak” dedi.

Haberin Devamı

DÜNYANIN en önemli dalış noktalarından biri olan ve sualtında antik bir kent barındıran doğa harikası Kekova’da uygulanan dalış yasağının, dalış turizminin geliştirilmesi amacıyla kaldırılması konusundaki çalışmalar kanun teklifi olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşındı.

KOMİSYONA SUNUM YAPILDI

Kanun teklifinin içeriği ile ilgili Hürriyet’e konuşan AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, “Kanun teklifinin ilk imzacısı olarak komisyonda sunumu gerçekleştirdim. Şimdi Genel Kurulda görüşüp inşallah Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla kanunlaştıracağız” diye konuştu.

POTANSİYELİMİZ YÜKSEK

Yılda 6 milyondan fazla Avrupalı turistin dalış için Mısır’a gittiğini vurgulayan Uslu, “Ülkemiz özellikle de Akdeniz 6 bin tür su altı flora ve faunasıyla yani deniz canlıları ile dalış turizmi için çok cazip. Öte yandan kıyılarımız su altı arkeolojik değerleriyle de dünya su altı dalış turizminde önemli bir potansiyele sahip” dedi.

Haberin Devamı

ANTİK CENNETE DALACAĞIZ

KAŞ’TA 100 BİN DALIŞ

Dalış turizmi açısından Kaş’ın önemine vurgu yapan Uslu, şöyle devam etti: “Geçen yıl Kaş’ta 100 binden fazla dalış gerçekleşti. Hem doğal hem de batık açısından çok zengin olan Antalya’da bu sayıyı milyona ulaştırmak mümkün. Bir yandan tanıtım çalışmaları yaparken diğer yandan bürokratik engelleri kaldırıyoruz.”

KANUN DEĞİŞİYOR

“Dalış turizminin önündeki en büyük engellerden birisi güvenlik bölgeleri ve yasaklardır. Şimdi Turizm Teşvik Kanunu’nda değişiklik teklifi ile askeri yasak bölgeler ve güvenlik bölgeleri ile su altında kültür ve tabiat varlıklarının bulunduğu bölgelerde turizm ve sportif amaçlı dalış yapılabilme imkânı getiriyoruz.”

KOMİSYONDAN GEÇTİ

“Kanun teklifini imzalayarak meclise sundum. Komisyonlardan geçti, inşallah hafta sonuna kadar kanunlaşacak. Bu kanun teklifi Çanakkale için de önemli. Çanakkale dünyada eşi ve benzeri olmayan büyük bir batık envanterine sahiptir. Kanun ile Çanakkale altında bulunan Çanakkale savaşından batırılmış savaş gemileri de su altı turizmine açılmış olacak.”

4 MEVSİM DALIŞ İMKÂNI

Haberin Devamı

Kekova’daki başlıca dalış noktaları arasında Blue Cave (Mavi Mağara), 72 metre uzunluğundaki İberian Cost Gemisi Batığı, Reef ve Reeef 1 (Sualtı tepeleri), Yelkenli Gemi, Antrum, Mağara, Koy, Buzalık Koyu, Buzalık Burnu geliyor. Bunların dışındaki Eğri Liman, Ambar, Duvar, Avda, Kara Ada, Kara Burnu, Çapa, Akar Burnu, Akar Burnu 2, Sıçak Burnu, Duvar 2, Ufuk Burnu ve Taçucu da dalış noktaları arasında yer alıyor.

VALİ DE DESTEK VERMİŞTİ

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Kekova’nın dalış turizmine açılmasını destekleyerek, ilgili bakanlıkların olumlu görüşü ile kontrollü dalışların gerçekleştirilmesi gerektiğine vurgu yapmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!