Antalyaspor'un potada hedefi Euro Lig

Güncelleme Tarihi:

Antalyasporun potada hedefi Euro Lig
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2016 14:22

 Antalyaspor'un potada hedefi Euro Lig

Haberin Devamı

 

Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA) - TÜRKİYE Basketbol 2. Lig'de (TB2L) mücadele edecek Antalyaspor'un Genel Menajeri Doğan Hakyemez, "Bu sezon hedefimiz 1. Lig. 3 yıl sonra Süper Lig'e yükselip ele ele verirsek Antalyaspor'u Euro Lig'de görürüz" dedi.

Antalyaspor bünyesinde kuruluşunun 3 ay sonrasında tarihinde ilk defa TB2L'de mücadele edecek Antalyaspor Basketbol Takımı, ilk resmi maçını cumartesi günü Genç Karşıyakalılar ile 10 bin kişilik spor salonunda oynayacak. Karşılaşma öncesi Hasan Subaşı Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında Antalyaspor Basketbol Takımı Genel Menajeri Doğan Hakyemez, şube başkanı Güray Kanan, antrenör Alaeeddin Yakan taraftarı maça davet etti. Şube başkanı Kanan, yoğun tempoyla lige hazırlıklarını anlattı. İyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini dile getiren Kanan, "Hedefimiz süper lige çıkmak. Bu hedefe emin adımlarla gitmek istiyoruz. İlk resmi maça cumartesi 16.00'da çıkacağız. Taraftarımızı ücretsiz oynanacak maça davet ediyoruz. Sezon sonunda birinci lige çıkmak istiyoruz. Daha sonraki yıllarda da süper ligde yer almak istiyoruz" dedi.

Antrenör Yakan ise çok çalışkan oyunculardan oluşan iyi bir takım kurduklarını söyledi. Lige hazırlık sürecinde 20 günde 11 maç yaptıklarını anlatan Yakan, "Her maçta üstüne koyarak geldik. Hala yeterli değiliz ama mayıs ayına kadar çok uzun süre var. Bilinçli ve iyi çalışıyoruz. Oyuncular bireysel form düzeyine çıkmış değiller. Oyuncularımız üst seviyeye ulaştığında oynadığımız basketboldan daha keyif alacağız" dedi.

Genel Menajer Hakyemez de Antalya'da başarılı bir basketbol takımının yer alması için alt yapıya ayrı önem verdiklerini vurguladı. A takımda Antalyalı oyuncu sayısının fazla olması için çaba gösterdiklerini anlatan Hakyemez, kadroda Antalya'da yetişen 3 oyuncu bulunduğunu dile getirdi. Alt yapı ve gelişim liginde oynayacak oyuncularla A takımı destekleyeceklerini kaydeden Hakyemez, Uumut Özden'i transfer ettiklerini söyledi. Hakyemez, Özden'in bu sezon gelişim ligindeki takımda forma giyeceğini sonra da A takımın kadrosunda yer alacağını belirtti.

Hedeflerini anlatan Hakyemez, şöyle konuştu:

"Eksiklerimizi zamanla tamamlayarak play off ardından da 1. Lig'e çıkmak istiyoruz. Sonra da süper ligi hedefliyoruz. Bu sezon hedefimiz 1. Lig. 3 yıl sonra süper lige yükselip ele ele verirsek Antalyaspor'u Euro Lig'de görürüz. 5-6 milyon Euro bütçeyle Süper Lig'de yer alırken Avrupa kupalarında da oynayabiliriz."

Hakyemez, salonda seyirci sayısını artırmak için okullarda panel düzenleyeceklerini vurguladı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!