ANTALYASPOR’DA SESSİZ BEKLEYİŞ

Güncelleme Tarihi:

ANTALYASPOR’DA  SESSİZ BEKLEYİŞ
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2021 09:45

Süper Lig’de son iki haftaya giriliyor.

Haberin Devamı

Ligin zirvesinde olduğu gibi dibinde de yangın var.
Denizlispor haftalar önce küme düşmeyi garantilemişti.
TFF 1. Lig’e doğru yol alacak diğer 3 takım aranıyor.
Bu hafta Fatih Karagümrük’e 5-1 mağlup olan Gençlerbirliği’nin, matematiksel olarak şansı bulunsa da kümede kalması adeta mucizelere bağlı. Başkent temsilcisi bu hafta evinde Göztepe’yi konuk ederken, sezonun son maçında ise deplasmanda Trabzonspor ile karşılaşacak.
Cumartesi günü sahasında Kasımpaşa’ya 1-0 mağlup olan Erzurumspor’un da şansı yok denecek kadar az. Yarın Alanyaspor ile karşılaşacak olan Doğu temsilcisi, sahadan galip ayrılıp Kayserispor’un son iki maçını kaybetmesini bekleyecek. Erzurumspor son haftayı ‘bay’ geçirecek.
Düşme potasında yer alan bir diğer başkent takımı Ankaragücü için de tehlike çanları en üst perdeden çalıyor. Ankara temsilcisi 41’inci haftada deplasmanda kendisi gibi zor günler yaşayan Kasımpaşa ile karşılaşırken, ligin son haftasında ise Alanyaspor’u ağırlayacak.
Özetle şimdiden matematiksel olarak olmasa da düşecek 3 takım belli gibi.
Salı günü oynanacak 41’inci hafta maçları sonrası muhtemelen dananın kuyruğu kopacak.

Haberin Devamı

POTADA OLAN TAKIMLAR
Süper Lig’e veda edecek dördüncü takım hangisi olacak?
İşte bu sorunun cevabını kestirmek gerçekten çok güç.
Ankaragücü, Kayserispor, Antalyaspor ve Kasımpaşa potada.
Hatta 44 puanı bulunan Malatyaspor ile Başakşehir de kesin olarak ligde kalmış değiller. Yani 6 takım için henüz kara bulutlar dağılmış değil.
Tabi bizi ilgilendiren takım Antalyaspor.
Kırmızı beyazlı takım için geri sayım başladı.
Gönül ister ki Antalyaspor rakiplerinin alacağı sonuçlara bağlı kalmasın, göbeğini kendisi kessin. Bunu başaracak gücü var mı? Evet var. Bunu bize bu sezon birçok kez gösterdi.

DAHA ŞANSLI
Bu sezon hayli çalkantılı bir dönem geçiren Antalya temsilcisinde haftalardır kan kaybı sürüyor. Son 6 maçtır galip gelemeyen Akrep, 43 puanla 16. sırada yer alıyor.
Bu haftayı ‘bay’ geçirecek olan Antalya temsilcisi, her şeye rağmen rakiplerine göre daha şanslı.
Antalyaspor, sezonun son maçında evinde Konyaspor’u yenerse her türlü ligde kalmayı garantileyecek. Bir puan alması halinde ise şayet Ankaragücü son iki maçını kazanırsa averaja bakılacak. İki ekibin ikili averajı eşit. Genel averajda ise bugünkü tabloyla Antalyaspor 2 golle önde.
Yarın oynanacak maçlarda şayet Ankaragücü Kasımpaşa’yı yenmezse veya Başakşehir Kayserispor’u yenerse Antalyaspor son maçını kaybetse dahi ligde kalmayı başaracak.

Haberin Devamı

TATİL DEĞİL, KAMP
Görüldüğü gibi Süper Lig’de bizi heyecanlı ve bir o kadar da zorlu iki hafta bekliyor.
Antalyaspor’un ligde kalması büyük bir ihtimal olsa da tehlike çanlarının çaldığını inkar edemeyiz. Bu nedenle takım sıkı bir kampa alınmalı. Bu kampın olması gereken yer de kendi tesisleridir. Bilindiği üzere Antalyaspor’un sahip olduğu Atilla Vehbi Konuk Tesisleri bugün Avrupa’nın birçok ünlü kulübünü kıskandıracak düzeyde. Dolayısıyla futbolcuları tatil havasından kurtarmak gerekir.
Burada yönetime büyük görev düşüyor.
Göreve geldiği günden beri takımı yalnız bırakmayan, deplasmanlara iştirak eden idare heyetinin, işe dört elle sarılması ve takımın motivasyonunu arttırıcı arayışlara girmesi lazım.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!