ANTALYASPOR'DA 'ŞAHİN' FARKI

Güncelleme Tarihi:

ANTALYASPORDA ŞAHİN FARKI
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2021 09:12

Alt sıraları yakından ilgilendiren haftanın en kritik maçıydı.

Haberin Devamı

İki takım da 9 puana sahipti. Galibiyetleri, beraberlikleri ve mağlubiyetleri eşitti. Bir diğer anlamda 6 puan değerinde bir 90 dakikaydı. Kazananın büyük avantaj elde edeceği zorlu maça ev sahibi ekip Giresunspor iyi başladı. Karadeniz ekibi, son 3 maçta ise 2 galibiyet ve bir beraberlik elde ederek dikkatleri üzerine çekmişti. Konuk ekip Antalyaspor ise yakın zamanda kan değişikliğine gitmişti. Yeni bir teknik direktörle anlaşmak yerine çözümü kendi içinde buldu. Aynı zamanda takımın en büyük silahı olan Nuri Şahin’i göreve getirdi. Spor otoriteleri tarafından ‘acaba’ soruları sorulurken, kişisel olarak yönetimin aldığı bu zor kararı destekledim. Nuri Şahin’in bilgi birikimini tartışmak yersiz. 5 dil bilen, dünyaca ünlü kulüplerde oynayan, yine dünyaca ünlü hocalarla çalışan, Almanya’da futbola başlamış bir isimin başarısız olması zor gibiydi. Biraz sabır ve güven başarıyı getirecektir diye düşünüyorum.

Haberin Devamı

DAHA İSTEKLİ BİR TAKIM
Antalyaspor camiası, yönetimin aldığı karara önce şaşırdı ancak sonrasında destek verdi. Nuri Şahin de ilk sınavını deplasmanda Sivasspor karşısında başarıyla geçti. Bir hafta sonra Başakşehir karşısında Antalya’da alınan mağlubiyet yeniden soru işaretlerinin oluşmasına neden olurken, Giresunspor deplasmandaki zafer kaygıların yersiz olduğunu gösterdi. Futbol sorumlusu Nuri Şahin, şu ana kadar 4 kez takımın başında çıktı. Ligde bir galibiyet, bir beraberlik ve bir mağlubiyet elde ederken, Ziraat Türkiye Kupası’nda ise Diyarbekirspor’u 5-0’lık skorla kupanın dışına itti. Bu maçlarda takımın ortaya koyduğu futbol bana göre kötü değil. Hatta Ersun Yanal’dan daha istekli, mücadeleci ve iyi oynayan bir takım izletti. Dolayısıyla Nuri Şahin’e güvenelim, destek verelim. En azından geçmişte diğer hocalara verdiğimiz kadar destek verelim.

DOĞUKAN VE FREDY FARKI
Antalyaspor, Giresunspor maçında ilkleri de yaşadı. Nuri Şahin takımın başında ilk lig galibiyetine imza atarken, kırmızı beyazlı takım da bu sezon ilk deplasman zaferine ulaştı.
Maçın gizli kahramanı ise bana göre Doğukan Sinik’ti. İlginç bir kişilik olan genç futbolcunun bir anda yıldızı parlayabiliyor. Tıpkı Giresunspor maçında olduğu gibi. Özel yaşamına dikkat etmediği ve Adana Demirspor yenilgisi sonrası arkadaşlarıyla gece kulübüne gittiği için 50 bin TL para cezasına çarptırılan genç futbolcu, Giresunspor maçında kilidi açan isimdi. İlk golde baskı yapıp Fredy’nin topu almasını sağladı. İkinci golde ise Bünyamin’e adrese teslim pas vererek golün hazırlayıcısı oldu. 3 puan da başrol oyuncularındandı diyebiliriz. Tabii form grafiği her geçen gün artarak devam eden Fredy’nin, galibiyetin baş mimarı olduğunu belirtmeliyim. Attığı ilk gol tam bir usta futbolcunun işiydi. İkinci attığı golün de ondan kalır yanı yoktu. Özetle bu ikilinin performansı Antalyaspor’un geleceğe daha umutlu bakmasını sağladı diyebiliriz.
Tabii Boffin’in yaptığını da dile getirmeden olmaz. Deneyimli bir oyuncunun bu kadar agresifleşip penaltı yapmasını kabul edemiyorum. Durduk yere penaltı yapıp kart almak ne demek. Lig uzun bir maraton. Sezon sonu bir golün çok önemli olduğu, hele ki ikili averajın hayati önem taşıdığı bir ortamda bu kadar amatörce bir davranışın bir karşılığı olmalı diye düşünüyorum. En azından ciddi bir uyarı yapılmalı. Aksi halde disiplinsizliğin önü açılır. Sonuç olarak, altın değerinde 3 puan özgüven için çok önemliydi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!