Antalya’nın Fark Yaratan Kadınları

Güncelleme Tarihi:

Antalya’nın Fark Yaratan Kadınları
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2017 18:05

TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu tarafından gerçekleştirilen ‘Antalya’nın Fark Yaratan Kadın Girişimcileri Ödüllü Yarışma’nın kazananları belirlendi.

Haberin Devamı

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) koordinatörlüğünde faaliyetlerini yürüten TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu tarafından gerçekleştirilen “2017 Yılı Antalya’nın Fark Yaratan Kadın Girişimcileri Ödülü Yarışması”nın kazananları belli oldu. Dereceye giren kadınlar ödüllerini ATSO’da düzenlenen törende aldı.

ATSO kasım ayı meclis toplantısı dün gerçekleştirildi. Borsa İstanbul A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Varlık Fonu Başkan Vekili Himmet Karadağ'ın konuk olduğu toplantıda Karadağ, borsa ve varlık fonu hakkında konuştu. Antalya’da yeterince şirketin borsada yer almadığına değinen Karadağ, borsanın gerektiğince algılanmayan bir konsept olduğunu söyledi.

Antalya’nın Fark Yaratan Kadınları

TURİZM HORMONLU BÜYÜR

Haberin Devamı

Turizmin fazla teşvik edilmesini doğru bulmadığını dile getiren Karadağ, sözlerini şöyle sürdürdü: “2008 yılında turizm sektörü kdv indirim ve teşvikler konusunda bizim bakanlığa gelmişti. Ben turizmin yeterinden fazla teşvik edilmemesi gerektiğini bunun hızlı büyümeye neden olduğunu, bunun da hormonlu büyüme konusunu doğurduğunu düşünüyorum. Bir tarafta büyürken kent ve turizm kültür tarafında bu büyüme yaygınlaşmayınca hormonlu büyüme sürdürülemiyor. İnsan kaynağı, kalite, ürün çeşitliliği alanlarında hala zayıfız ve bu alanda gelişirsek sürdürlebilir ve sağlıklı bir turizm sektörüne kavuşabiliriz.”

Antalya’nın Fark Yaratan Kadınları

İŞLERDE YAVAŞLAMA

Antalya ekonomisi hakkında bilgi veren ATSO Başkanı Davut Çetin de, son günlerde birçok sektörün işlerinde yavaşlama olduğu yönünde şikayet aldıklarını söyledi. İşlerin yavaşlamasının bir nedeninin tüketici güvenindeki düşüş olduğunu kaydeden Çetin, şöyle dedi: “Antalya’da KDV tahsilatı, ihracat verileri 9 aylık dönem itibariyle olumlu. Konutta duraklama görülüyor. Yabancıya konut satışında biraz toparlanma var. Bu yıl 10 ayda yabancılara 3 bin 800 konut satışı yaptık. Eskiden yabancıya konut satışında Antalya açık farkla birinciyken bunu İstanbul’a kaptırdık. Tarım ihracatı konusunda sebzede durum iyi, fakat narenciye ihracatı iyi değil. Bu yıl turist sayımız 10 milyonu buldu, fakat gelir artışımız sınırlı kaldı ve turizm artışı ticarete yeterince yansımadı. Antalya’da şirket ve işyeri sayısı sürekli artıyor. Şirket sayısının artması rekabetin artması, mevcut şirketlere düşen kısmın azalması demektir.”

Haberin Devamı


Antalya’nın Fark Yaratan Kadınları

4 KATEGORİDE ÖDÜL

Konuşmaların ardından Antalya genelinde kadın girişimciliğini teşvik etmek, girişimci kadınları cesaretlendirmek ve kadınların başarı hikayelerini gündeme taşımak amacıyla bu yıl 6’ncısı düzenlenen 2017 Yılı Antalya’nın Fark Yaratan Kadın Girişimcileri Yarışması’nda dereceye giren kadınlara ödülleri verildi.

Antalya’nın Fark Yaratan Kadınları

4 kategoride ödüllerin verildiği yarışmada ‘yenilikçi iş fikrinde’, sandıktan ekonomiye düşüncesiyle el sanatlarını modern çağın aksesuarlarıyla birleştirerek atölye kuran Sibel Özdoğan ve Nevin Demirhan birinci olurken, “yöresinde fark yaratan kadınlar kategorisinde birinciliği Kumluca’da kurduğu ekolojik otelle ressam ve yazar Zülfiye Nur Sağlamer kazandı. ‘Sosyal girişimcilikte fark yaratan kadınlar’ kategorisinde toplumun engelli bireylerin hayata bakışlarını değiştirmek amacıyla engelli sanatevi kuran Hülya Bostanoğlu birinci olurken, ‘dijital dönüşümde fark yaratan kadınlar’ kategorisinde geliştirdiği mobil yazılımla seyahat etmek isteyenlere alternatif model oluşturan Gökçe Sarsılmaz birinci oldu.

Haberin Devamı

Antalya’nın Fark Yaratan Kadınları


Antalya’nın Fark Yaratan Kadınları

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!