Antalya'nın eski emniyet müdürlerine yasadışı dinleme davası

Güncelleme Tarihi:

Antalyanın eski emniyet müdürlerine yasadışı dinleme davası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2017 11:18

Antalya'nın eski emniyet müdürlerine yasadışı dinleme davası

Haberin Devamı

Mustafa KOZAK/ANTALYA, (DHA) - YASADIŞI dinlemelerle ilgili Antalya'nın iki eski emniyet müdürü Ali Yılmaz ile Mustafa Sağlam hakkında dava açıldı. Dava dosyasının, Antalya'da 2009 ile 2013 yılları arasında 130 kişinin usulsüz dinlenilmesi davasıyla birleştirilmesine karar verildi.
FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Antalya'da 2009 ile 2013 yılları arasında aralarında siyasetçi, bürokrat, emniyet mensubu ve akademisyen gibi faklı kesimlerden 130 kişinin yasadışı yöntemlerle dinlendiği iddiasıyla eski istihbaratçı polisler hakkında açılan dava dosyasına iki sanık daha eklendi.
Telefonları sahte isimlerle dinlenen polis memurları Hikmet İskender ile Zeki Kılınç'ın şikayeti üzerine dönemin İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz ile FETÖ/PDY'den hakkında yakalama kararı bulunan eski İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam hakkında iddianame hazırlandı.
İKİ MÜDÜRE İSNAT EDİLEN SUÇLAR
İddianamede, Ali Yılmaz ile Mustafa Sağlam'ın, 'kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kayıt etmek', 'hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek', 'suç uydurma', 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'özel hayatın gizliliğini ihlal etmek', 'kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği' ve 'haberleşmenin gizliliğini ihlal' suçlarından yargılanması isteniyor.
İddianamede, terör örgütünün amaçlarına hizmet etmek veya şantaj unsuru olarak kullanılabilecek bilgilere erişmek için usulsüz dinlemelerin yapıldığına ilişkin iddia üzerine Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca 2014/19027 sayılı dosya üzerinden yürütülen soruşturma neticesinde eski istihbaratçı polisler hakkında Antalya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın devam ettiği kaydedildi.
VALİLİK SORUŞTURMA İZNİ VERDİ
Polis memurları Zeki Kılınç ile Hikmet İskender'in 7 Nisan 2016 tarihli dilekçeyle usulsüz dinlemelerden dönemin İl Emniyet Müdürleri Mustafa Sağlam ile Ali Yılmaz'ın da sorumluluğu bulunduğuna ilişkin şikayeti üzerine soruşturma başlatıldığı belirtilen iddianamede, Antalya Valiliği'nin 30 Haziran 2016 tarihli kararıyla şüpheliler hakkında soruşturma izni verdiği kaydedildi.
YARGILANMALARI İSTENİYOR
İddianamede, Ali Yılmaz'ın ifadesine de yer verildi. Ali Yılmaz'ın usulsüz dinlemelerle hiçbir ilgisi ve bilgisinin olmadığını söyleyerek suçlamaları kabul etmediği belirtilirken, diğer şüpheli Mustafa Sağlam hakkında ise Antalya 2'nci Sulh Ceza Hakimliği'nce 19 Ekim 2016 tarihli yakalama kararı bulunduğu vurgulandı. Şüphelilerin usulsüz dinlemelerden haberdar olmamasının mümkün olmadığı öne sürülen iddianamede, eylemlerine uyan kanun maddeleri gereğince yargılanmaları talep edildi.
İDDİANAME KABUL EDİLDİ
Cumhuriyet Savcısı Nihat Erol tarafından hazırlanan iddianame, Antalya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. 2017/64 sayılı dosyanın Antalya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 10 Nisan'da 18'inci duruşması yapılacak yasadışı dinleme davasıyla birleştirilmesine karar verildiği kaydedildi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!