Antalya'dan Rio'ya

Güncelleme Tarihi:

Antalyadan Rioya
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2016 12:42

Antalya'dan Rio'ya

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda aileleriyle Antalya'da yaşayan sporcular paralimpik okçulukta Zehra Özbey Torun, tekvando'da Nur Tatar, güreşte Hafize Şahin, kanoda Laspa Liepa, okçulukta Yasemin Ecem Anagöz madalya için ter dökecek.

Brezilya'nın Rio De Jenerio kentinde düzenlenecek 2016 Yaz Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil edecek Antalyalı sporcuların aileleriyle çekilen fotoğraflarının yer aldığı afişler, kentteki cadde ve sokaklara asıldı. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın başarı dileklerinin yer aldığı afişler, sporcuların ailelerinin yaşadığı evlerin çevresine de asılarak anne, babalara jest yapıldı. Afişleri görünce büyük sevinç yaşayan aileler, bu dev organizasyona katılan tüm sporcuların başarılı olmasını ve madalyalar kazanarak Türk bayrağını göndere çektirmelerini dilediklerini söyledi.

Antalya'da ailesiyle yaşayan sporculardan olimpiyatlara okçuluk paralimpik branşında Zehra Özbey Torun, tekvandoda Nur Tatar, güreşte Hafize Şahin, kanoda Antalya Gençlik Merkezi GSK Sporcusu Laspa Liepa, Antalya Olimpiyat Hazırlık Merkezi okçuluk sporcusu Yasemin Ecem Anagöz ve Antalya'da antrenman çalışmalarını sürdüren Esma Aydemir katılacak.

Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, "28 branşta mücadelelerin olduğu müsabakalarda ülkemiz 21 branşta 105 sporcuyla yer alıyor. Olimpiyat takımımızda yer alan en genç sporcumuz, 17 yaşındaki Mete Gazoz ise Rio Olimpiyatları'nda okçuluk branşında mücadele edecek. Cimnastik branşında 108 yıl sonra ilk kez Türkiye adına Ferhat Arıcan katılacak" dedi. Ayrıca Hacıcaferoğlu, Rio Olimpiyatlarında Antalya'yı da gururla temsil edecek sporculara başarılar diledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!