Antalya'da okulların akıbeti 1 Mart'ta belli olacak

Güncelleme Tarihi:

Antalyada okulların akıbeti 1 Martta belli olacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2021 13:00

Antalya'da okulların akıbeti 1 Mart'ta belli olacak

Haberin Devamı

 

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - KORONAVİRÜS salgınıyla mücadelede 1 Mart'ta başlayacak olan yeni sürece ilişkin Antalya Valiliği'nden, 1 Mart Pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar çerçevesinde ilan edilen risk grubu seviyesine göre gerekli adımların atılacağı açıklandı.

Koronavirüs salgını nedeniyle, 15 Şubat'ta yüz yüze eğitimin başladığı köy ve seyrek nüfuslu yerleşim bölgelerindeki okullar haricindeki diğer tüm okullarda, eğitim ve öğretim illerin risk durumlarına göre belli olacak. Sağlık Bakanlığı'nın 1 Mart sonrasında yeni bir sürece girileceği ve bu süreçte salgının seyrinin il bazlı takibinin yapılarak uygulanacak tedbirlerin de buna göre belirleneceği yönündeki kararına istinaden Antalya Valiliği bir duyuru yaptı. Duyuruda, Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunca belirlenen kriterlere göre yapılan değerlendirme çerçevesinde 4 ayrı risk grubu (düşük, orta, yüksek, çok yüksek) tespit edilerek bu risk gruplarına göre uygulanacak tedbir seviyelerinin Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde kararlaştırılabileceği değerlendirildiği belirtildi.

İçişleri Bakanlığı'nın, 1 Mart günü toplanacak kabinede yeni kararlar alınıncaya kadar mevcut tedbirlerin uygulanmaya devam edilmesi gerektiği bildirilen genelgesi hatırlatılan açıklama şöyle:

“Kabine toplantısında eğitim ve öğretime yönelik düzenlemeler de 4 ayrı risk seviyesine göre belirlenecek olup bu nedenle 1 Mart 2021 Pazartesi günü mevcut uygulamaya devam edilecek ve alınan kararlar çerçevesinde yeni uygulamaya 2 Mart 2021 Salı günü itibariyle başlanabilecektir. 1 Mart 2021 Pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı kabinesinde alınan kararlar çerçevesinde her ilimizde içerisinde bulunulduğu ilan edilen risk grubu seviyesine dair belirlenen kurallara göre Hıfzıssıhha Kurullarımızca gerekli adımlar atılacaktır."

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!