Antalya'da muhtarlar günü kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Antalyada muhtarlar günü kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2020 11:58

Antalya'da muhtarlar günü kutlandı

Haberin Devamı

 

Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da 19 Ekim Muhtarlar Günü etkinlikleri kapsamında Atatürk Anıtı'na çelenk sunan Türkiye Muhtarlar Federasyonu Antalya Şube Başkanı Mustafa Yılmaz, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan muhtarları makamında toplayarak bizlere ne kadar önem verdiğini göstermiştir. Bürokratların muhtarlara itibar göstermesini ve güvenmesini sağlamıştır" dedi.

19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle Cumhuriyet Meydanında tören düzenlendi. Törene Muratpaşa Kaymakamı Orhan Burhan, Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Kaçmaz, Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Şube Müdürü Cihangir Yılmaz, Türkiye Muhtarlar Federasyonu Antalya Şube Başkanı Mustafa Yılmaz, Antalya Muhtarlar Derneği Başkanı Nazif Alp, kent protokolü ve muhtarlar katıldı. Türkiye Muhtarlar Federasyonu Antalya Şubesi ve Antalya Muhtarlar Derneği tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı. Saygı duruşunun ardından Büyükşehir Belediyesi Bando ekibi akabinde İstiklal Marşı okundu.

'MUHTARLIĞIN ÖNEMİ ARTTI'

Törende konuşan Mustafa Yılmaz, 2019-2024 yerel seçimlerine göre Türkiye genelinde 50 bin 157 muhtar olduğunu açıkladı. 1071'inin kadın muhtar olduğunu belirten Mustafa Yılmaz, Antalya'da 20 kadın muhtarın görev yaptığını aktardı. Yılmaz, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan muhtarları makamında toplayarak bizlere ne kadar önem verdiğini göstermiştir. Bürokratların muhtarlara itibar göstermesini ve güvenmesini sağlamıştır. Bu dönemde muhtarların ve muhtarlığın önemi artmıştır" dedi.

ALP, MUHTARLARIN TALEPLERİNİ SIRALADI

Antalya Muhtarlar Derneği Başkanı Nazif Alp, muhtarlıkların gün geçtikçe kurumsallaştığını ve sorunlarının giderilmeye çalışıldığını aktardı. Muhtarların sosyal ve toplumsal yapıda büyük öneme sahip olduğunu ve önemli rol oynadığını belirten Nazif Alp, “191 yıllık geçmişi olan bu önemli müessesenin fedakar neferleri olarak; Türkiye Muhtarlar Birliği'nin kurulması, muhtarlık seçimlerinin selameti, kavgasız vukuatsız olması için mutlaka seçim kanununun düzeltilmesi gerekmektedir. Adaylık usulüne göre yapılması 442 ile 4541 sayılı köy ve mahalle kanununun günümüz şartlarına ve koşullarına yetersiz kaldığından yeniden düzenlenerek güncellenmesi gerekmektedir. 5393-9 sayılı kanunun düzenlenmesi belediye kanununda ayni ve diğer ibaresinin yerine ayni ve nakdi yardım eklenmesi. Mahalle muhtarlıklarına tüzel kişiliğin tekrar verilmesi konularının en öncelikli taleplerimiz olduğunu belirtmek isteriz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!