ANTALYA'DA KULİSLER ISINDI, GÖZLER LİSTELERDE

Güncelleme Tarihi:

ANTALYADA KULİSLER ISINDI, GÖZLER LİSTELERDE
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2018 09:59

Antalya’da milletvekili aday listelerinin hazırlanma süreci devam ederken, aday listelerine liderlik yapacak olan muhtemel isimler siyasi kulislerin gündemine düşmeye başladı.

Haberin Devamı

PARLAMENTER sistemden Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçişi sağlayacak olan 24 Haziran seçimine yönelik hazırlıklar Antalya siyasetinin nabzını yükseltti. AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti, Antalyalı seçmenin önüne çıkarılacak olan 16 milletvekili adayını belirlemek için yoğun bir mesai harcarken, 21 Mayıs Pazartesi günü Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim edilecek olan aday listelerine liderlik yapacak olan muhtemel isimler yavaş yavaş siyasi kulislerin gündemine düşmeye başladı.

ÇAVUŞOĞLU BİR ADIM ÖNDE

Antalya’da en fazla aday adayına sahip olan parti, AK Parti. 124 aday adayının içinde en fazla ismi gündeme taşınan, liste başı olarak seçim boyunca diğer adaylara kaptanlık yapacağı vurgulanan isim Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu. Çavuşoğlu kadar öne çıkan diğer bir aday adayı ise şu an MKYK’da görev yapan Mustafa Köse.

İLK SIRA BAYKAL’IN

Haberin Devamı

78 aday adayının bulunduğu CHP’de ise 16 kişilik aday listesine liderlik yapacak isim büyük ölçüde belirlenmiş durumda. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun da onayından geçtiği bilinen karara göre; CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP’nin 16 kişilik aday listesinin başında yer alacak. Öte yandan parti kurulları diğer adayların belirlenmesi için hummalı bir çalışma yürütüyor.

MHP’DE İLGİNÇ İSİMLER

Antalya’da mevcut milletvekili sayısı bakımından 3’üncü parti konumunda olan MHP’de ise ilginç isimler gündemde. Daha önce yapılan birçok seçimde 1’inci sıraya genel merkez kontenjanın yerleştirildiği biliniyor. Bu seçimde de aynı yolun izleneceği belirtilirken, 25’inci dönem Tokat milletvekili MHP İstanbul eski İl Başkanı Abdurrahman Başkan ve Afyonkarahisar eski Vali Yardımcısı Adem Uslu’nun isimleri çokça gündemde.

SUBAŞI VE OLUÇ İDDASI

Antalya’daki teşkilatlanmasını tamamlayan bir diğer siyasi parti ise İYİ Parti. İl Başkanı Nizamettin Sağır tarafından 101 aday adayının başvuru yaptığı açıklanırken, ismi en fazla öne çıkan siyasi Büyükşehir eski Belediye Başkanı Hasan Subaşı oldu. Subaşı’nın genel merkez düzeyinde görüşmeler yaptığı, hatta 1’inci sıra için söz aldığı da siyasi kulislere düşen ancak netleşmeyen bilgiler arasında. HDP’nin 1’inci sıra adayı için konuşulan isim ise HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Saruhan Oluç.

93 KADIN ADAY

Haberin Devamı

Antalya’dan 16 kişilik listeye girebilmek için 5 partiden toplam 373 aday adayı başvuru yaptı. Bu aday adaylarından 93’ünü kadınlar oluşturuyor. Antalya’da oransal olarak en fazla kadın aday adayı yüzde 50 ile HDP’de yer alırken, sayı olarak da 124 aday adayından 31’i kadın olan AK Parti ilk sırada yer aldı. Antalya’da mevcut 14 kişilik milletvekili listesinde iki kadın vekil bulunuyor. Antalya’yı Ankara’da kadınlar adına Ak Parti Milletvekilleri Gökcen Özdoğan Enç ile Sena Nur Çelik temsil ediyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!