Antalya'da Güneşin Kadınları Kooperatifi açıldı

Güncelleme Tarihi:

Antalyada Güneşin Kadınları Kooperatifi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2021 14:28

Antalya'da Güneşin Kadınları Kooperatifi açıldı

Haberin Devamı

 

Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da İYİ Parti önderliğinde kurulan Güneşin Kadınları Girişim ve Üretim Kooperatifi'nin açılışı yapıldı. Kooperatifte kadınların yaptığı el emeği hediyelerin yanı sıra, erişte, salça, komposto gibi ürünler de satışa çıkarıldı. Elde edilen gelir kız çocuklarının eğitimi için değerlendirilecek.

İYİ Parti Genel Başkan Meral Akşener önderliğinde iki yıl önce başlayan, Kadın Politikaları Başkanı Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu koordinatörlüğünde kurulan Güneşin Kadınları Girişim ve Üretim Kooperatifi'nin 13'üncüsünün açılışı Antalya'da gerçekleşti. Kepez ilçesi Yeşiltepe Mahallesi Ziya Gökalp Caddesi üzerinde açılan Güneşin Kadınları Girişim ve üretim Kooparatifi'nin açılışına İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanı Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, İl Başkanı Mehmet Başaran, Milletvekili Feridun Bahşi, İl Kadın Politikaları Başkanı Aysel Damatoğlu, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, İYİ Parti ilçe başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve üyeler katıldı. Güneşin Kadınları Girişim ve Üretim Kooperatifi'nde kadınların yaptığı el emeği göz nuru eserler satışa çıkarıldı.

'HAYIRLI KAZANÇLAR'

Açılışta konuşan Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, üreten kadınları tebrik etti. Amaçlarının güçlü kadın oluşturmak olduğunu belirten Yanıkömeroğlu, ülkemizdeki kadınların şiddet, kadın cinayetleri gibi birçok davranışa maruz kaldığını anlattı. Bu nedenlerle Genel Başkan Meral Akşener'in önderliğinde kadın kooperatifleri kurduklarını aktaran Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, “İlk kooperatifimizi Adana'da kurduk. Bugün 13'üncü kooperatifimizi Antalya'da açtık. Allah bol ve hayırlı kazançlar nasip etsin" dedi.

ÜRETEN KADILAR BAŞARILARINI SÜRDÜRECEK

İl Başkanı Mehmet Başaran, kooperatifin son yıllarda iyi bir yol aldığını anlattı. Başaran, “Umuyorum önümüzdeki yıllarda başarılarını sürdürerek, daha fazla kadınımızın üretimine katılmasına ve aile bütçesine destek sağlamasına önayak olacaktır" diye konuştu.

GELİR KIZ ÇOCUKLARINA

Antalya Güneşin Kadınları Girişim ve Üretim Kooperatifi Başkanı Şükriye Karaben ise “Biz kocaman bir aileyiz. Bize inanıp güvendikleri için teşekkür ederiz. Geceleri gündüzlere katarak çalıştık. 50 kişi olmuşuz. 1000'lere ulaşmak istiyoruz. Bizden alınan her üründen elde edilen kazancı kız çocuklarımızın okuması için göndereceğiz. Bir kızın yüreğine dokunacak. Her yaşanan sıkıntıda gecelere güneş gibi doğacağız" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!