Antalya’da gözaltındaki 9 avukat adliyeye sevk edildi

Güncelleme Tarihi:

Antalya’da gözaltındaki 9 avukat adliyeye sevk edildi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2016 23:42

Antalya’da gözaltındaki 9 avukat adliyeye sevk edildi

Haberin Devamı

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) – ANTALYA’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 25 avukattan 9'u adliyeye sevk edildi. Avukatlar arasında Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkan Yardımcısı Münip Ermiş, Antalya Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Lider Tanrıkulu ile Gezi olaylarında 'kırmızı fularlı kız' olarak bilinen Ayşe Deniz Karacagil'in avukatlığını yapan Hakan Evcin de bulunuyor.
Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 25 avukattan 9'u, Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından 6 gün sonra, bugün saat 18.00 sıralarında adliyeye sevk edildi. Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkan Yardımcısı Münip Ermiş, Antalya Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Lider Tanrıkulu ile Gezi olaylarında 'kırmızı fularlı kız' olarak bilinen Ayşe Deniz Karacagil'in avukatlığını yapan Hakan Evcin'in de aralarında bulunduğu 9 avukatın savcılıktaki işlemleri sürerken, ÇHD üyesi avukatlar bugün saat 21.30’da Cumhuriyet Meydanı’nda toplandı.
EYLEMDE ADLİYEYE SEVK HABERİ GELDİ
ÇHD Genel Başkan Yardımcısı Münip Ermiş’in FETÖ gibi bir yapılanmayla ilgisi olmadığını kaydeden avukatlar, alkışlarla protesto etti. ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, konuyla ilgili açıklama yaparken, Ermiş’in de aralarında bulunduğu 9 avukatın adliyeye sevkinin gerçekleştirildiği haberi geldi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!