‘ANTALYA’ İSTANBUL’DA

Güncelleme Tarihi:

‘ANTALYA’ İSTANBUL’DA
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2022 09:29

Kongre turizmi profesyonellerini İstanbul’da buluşturan 9. ACE of MICE’da, Antalya turizmi özel bir film ve renkli etkinliklerle tanıtılacak. Fuara, Antalya Kongre Bürosu ile birlikte kentin markası haline gelmiş işletmeler, 8 otel, Fraport TAV Antalya Havalimanı, havayolu şirketleri ve belediyelerden temsilciler katılacak.

Haberin Devamı

 

KONGRE turizminin kalbinin attığı ACE of MICE Fuarı, bu yıl İstanbul’da 9’uncu kez düzenlenecek. Bugün başlayıp 27 Mayıs tarihinde sona erecek olan fuara Antalya Kongre Bürosu (ACB), 8 otel, Fraport TAV Antalya Havalimanı İşletmesi, havayolu şirketleri, Muratpaşa Belediyesi Türkan Şoray Kültür Merkezi ve Konyaaltı Belediyesi Nazım Hikmet Fuar ve Kongre Merkezi ile birlikte katılacak.

‘ANTALYA’ İSTANBUL’DA

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK KONUŞULACAK

Fuarda, ‘Sürdürülebilir Gelecek’ temasıyla Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) Başkanı ve ACB Başkan Yardımcısı Yeliz Gül Ege moderatörlüğünde gerçekleşecek panelde, Fraport TAV Antalya Havalimanı Genel Müdürü Deniz Varol, SunExpress Türkiye Satış Müdürü Ece Şenev, Corendon Airlines Ticaret Direktörü Mine Aslan ve 7 Mehmet Restoran’ın işletmecisi şef Mehmet Akdağ, Antalya’da atılan sürdürülebilir turizm adımları konuşulacak.

SİMGE DEĞERLER TEK ÇATIDA

Haberin Devamı

Antalya’daki tüm kongre merkezlerini ve kentin simge değerlerini tek çatı altında tanıtarak güçlü bir pazarlama potansiyeline ulaşmayı hedeflediklerini söyleyen ATAV Başkanı ve ACB Başkan Yardımcısı Yeliz Gül Ege, bu yıl atılan güçlü adımlar sayesinde Avrupa ülkeleri arasında yükselen bir değer haline gelen Antalya ile ilgili iddialı olduklarını söyledi. Gül Ege, “Sektörün içinden geçtiği krizlerin tamamında gördük ki, bu kriz anını fırsata çevirebilen destinasyonlar her zaman ilk artıya geçenler olmuştur. Bundan dolayı Kovid-19 salgınında ve farklı krizlerde, Antalya olarak çalışmalarımıza hiç ara vermeden devam ettik. Bu yılın ‘Sürdürülebilir Gelecek’ temasına atıfta bulunarak, sürdürülebilir bir destinasyon olan Antalya’nın hedefleri de her zaman bu çerçevede bu kararlılıkla devam edecektir” dedi.

‘ANTALYA’ İSTANBUL’DA

ANTALYA FİLMLE TANITILACAK

Haberin Devamı

Antalya Havalimanı İşletmesi’ni, belediyelerin kongre merkezlerini ve turizmle bağlantılı çalışan şirketleri fuarda bir araya getireceklerini belirten Yeliz Gül Ege, “Antalya destinasyonunu bütün bir değer olarak 4’üncü kez tanıtacağız. Antalya ile ilgilenenlerin karşısına tek çatı altında her şeyi bulabilecekleri bir yapıyla çıkıyoruz. Kentin simge değerleri ve kongre turizmine yönelik sahip olduğu altyapısıyla öne çıkarmak istediğimiz Antalya’yı, ilk kez yayınlayacağımız ‘Antalya Tanıtım Filmi’yle 300 metrekarelik alanda tanıtacağız” diye konuştu.

230 BİN KOLTUK KAPASİTEMİZ VAR

Destinasyonun kongre turizmi alanındaki artılarını hem görsellerle hem de sunumlar ve oturumlarla anlatacaklarını ifade eden Gül Ege, “Antalya’da 230 bin nitelikli koltuk kapasitemiz var. Sahip olduğumuz kapasiteyi etkin şekilde tanıtacağız. Bunun yanında fuara, Antalya’ya atıfta bulunan görsellerle gidiyoruz” diye konuştu.

G20 VE ICCA YAPILDI

Haberin Devamı

ATAV Başkanı Yeliz Gül Ege, ‘Sürdürülebilir Gelecek’ temasıyla kapılarını açan fuarda ‘Sürdürülebilir Destinasyon’ paneliyle Antalya’nın sesini güçlü bir şekilde duyuracaklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti:
“ACE of MICE’da güçlü tanıtımımızla öne çıkan kent Antalya oluyor. G-20’yi gerçekleştiren bu şehir, ICCA’da ise dünyadan 72 ülkeden bine yakın katılımcıyı ağırladı. Bunlar tanıtım yaparken elimizi çok güçlendiren başarılar. Kongre turizminde yüzde 200’ü aşan bir büyüme var. 2016 yılında yaşanan yüzde 50’lere varan kaybı geri kazandığımız gibi üzerine iyi bir artış ekledik. Şimdi yapmamız gereken bu yükseliş ivmesini devam ettirmek.”

15 BİNİN ÜZERİNDE KATILIM

Haberin Devamı

ACE of MICE Exhibition’ın son iki yılı durgun geçiren turizm sektörü için yeni iş birliklerine ortam yaratması bekleniyor. Üç gün boyunca 15 binden fazla turizm profesyonelinin katılımının beklendiği fuar, iş buluşmalarının merkezi olacak.
Toplam 210 ulusal ve uluslararası satın alıcı firma ile yüz yüze görüşmeler yapılmasına olanak tanıyan fuar, oturum programları, network aktiviteleri ile Türkiye’nin MICE potansiyelinin değerlendirilmesine katkıda bulunacak.

BAKMADAN GEÇME!