ANTALYA EKİM AJANDASI

Güncelleme Tarihi:

ANTALYA EKİM AJANDASI
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2021 09:07

Antalya Devlet Opera ve Balesi 'Memleketim' temsilini izlemediyseniz 5 Ekim'de sakın kaçırmayın derim. Antalya Devlet Senfoni, 9 Ekim'de yeni  sezonu muhteşem bir konser ile açıyor. 9 Ekim adeta bir kaç parçaya bölünülesi bir gün. Altın Portakal Film Festivali kapanış, Akra Jazz'da Fazıl Say kapanış konseri, Antalya Senfoni açılış konseri...

Haberin Devamı

NEREYE gideceğim, yetişeceğim dedirten günler yaşanıyor Antalya'da... Sözleşmiş gibi her şey ekimin ilk haftasına paket olmuş resmen. 

Antalya'da, havanın dinginliğinden, sabah kalktığınızda sokak sesinden, denizin duruşundan, ekim ayının geldiğini anlarsınız. Havamız dingin ama sosyal hayatımız bir hayli hareketli ekim ayında. Ajandalar, festivaller, müzik, opera, bale ile dolu. 

Eylül ayı sonlarında başlayan ve ekim ilk haftası Fazıl Say ve Serenad Bağcan ile kapanış yapacak olan 4. Uluslarası Akra Jazz Festivali ile başlayalım kültür ajandamıza. Yaptığı organizasyonlar ile her zaman favorim olan ve her yıl daha iyisini yapmaya kendini adamış olan Kadir Dursun ve Barut Ailesi gerçeği var Antalya'da. Bu ikili bir araya geliyor ve sanatseverlere eşsiz lezzette deneyim yaşatıyorlar. Mekan, ses, ışık, sahne ve elbette sanatçılar her şey çok ama çok iyi! Festival kapsamında yer alan sanatçıların hepsi birbirinden yetenekli ama bir Karsu var ki!.. 'Küçük ama dev kadın'... her dinlediğimde bir farklı insan izliyor, bir farklı ses dinliyorum resmen. Bir Türk kadını olması ve başarıları beni öyle havaya sokuyor ki; 'Karsu konseri sonrası ertesi gün etkisi' diye bir gerçek var. 

Haberin Devamı

Akşamları, nem banyosuna tabi olmadan konser dinleyebildiğiniz günler kesinlikle eylül ikinci yarı ve sonrasıdır Antalya'da. 

58. Uluslararası Altın Portakal Film Festivali başlıyor yazacağım. Siz bu yazıyı okurken, açılış, kırmızı halı yapılmış olacak çoktan. 2-9 Ekim tarihleri arasında, 28 ülkeden 48 yönetmenin 45  filmi izleyici ile buluşacak. Antalya'da yine alkışlar kopacak anlaşılan... Kendime dair bir hatıra önemli bir hatırayı paylaşmak istiyorum sizlerle.

BİR YELİZ HİKÂYESİ

1970'lerin başı... Bir genç adam arkadaşları ile Altın Portakal Film Festivali'nde konserlere gelir ama biri vardır, O'nu hayran bırakır. Bir ses sanatçısı vardır, 'alkışlarken ellerim su toplamıştı' diye anlattığı. Kim mi? Yeliz! Evet, O genç adam rahmetli babam ve ses sanatçısı da, o yılların müthiş ses sanatçısı Yeliz. E, benim adımın nereden ve neden geldiğinin hikâyesidir bu. Evet, Altın Portakal Film Festivali'nden doğmuş bir ismim var desek, yanlış olmaz sanırım. Benim ile aynı ada sahip olan ve aynı yıllarda doğmuş olan her kim ile tanışsam sorarım; 'adınız ne den Yeliz*' ve hiç şaşmadı, yıllardır aynı cevabı aldım, 'sanatçı Yeliz'den dolayı...

Haberin Devamı

58 yıldır, bu kentten kimler geldi geçti... Taşı toprağı ünlü kokan kent Antalya. 

Şimdi yeni hikâyeler yazılacak ve dilerim yıllarca da yazılmaya devam etsin.

ETKİNLİK TAKVİMİ

Antalya Devlet Opera ve Balesi 'Memleketim' temsilini izlemediyseniz 5 Ekim'de sakın kaçırmayın derim. Antalya Devlet Senfoni, 9 Ekim'de yeni  sezonu muhteşem bir konser ile açıyor. 9 Ekim adeta bir kaç parçaya bölünülesi bir gün. Altın Portakal Film Festivali kapanış, Akra Jazz'da Fazıl Say kapanış konseri, Antalya Senfoni açılış konseri... Yağmayıp yağmayıp  bir günde sağanak yağmura yakalanmak gibi bir şey... Bu çakışmaları önlemek adına Antalya Tanıtım Vakfı olarak, etkinlik takvimi için bir koordinasyon görevi üstlenmek adına harekete geçtik. Kurumlardan sağlıklı bilgi akışı geldiği sürece, kültür ve sanat etkinliklerine koşuşturan sayıca az olan sanatseverlerin etkinlik kaçırmadan ve bölünmeden katılımlarını sağlamaya çalışacağız. 

Haberin Devamı

Kaş'ta, Sualtı Sporları Dalış Federasyonu iki ayrı yarış düzenliyor. Ekim 20'ye geldiğimizde ise muhteşem fuar 'YÖREX' başlıyor. 'Sizin oraların nesi meşhur?' diyerek arabalarımızın bagajlarında çek çek pazar çantalarımız ile ANFAŞ fuar alanının yolunu tutacağız. Bir çok etkinlik yapılıyor hepsini yazmaya benim bu köşe yetmez.

Elmalı Likya Bağları'nda ünlü şef Aylin Yazıcıoğlu'nun yemeğine katılacağım haftaya ve bundan anlıyorum ki, güzel bir Elmalı ve bağlar yazısı gelecek, önümüzdeki haftalarda. 

Sevgiyle Kalın.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!