Antalya DOB, 9 eser sahneleyecek

Güncelleme Tarihi:

Antalya DOB, 9 eser sahneleyecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2018 11:37

Antalya DOB, 9 eser sahneleyecek

Haberin Devamı


 
Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (DOB), aralık ayında opera, operet, bale, konser ve çocuk oyunu olmak üzere 9 temsille izleyici karşısına çıkacak.
Antalya DOB, aralık ayı programı kapsamında ilk olarak çocuk oyunu 'Sihirli Dünya'yı sahneleyecek. Çocuklar arasında yapılan bir araştırmaya göre, sihir nedir diye sorulduğunda, çocukların büyük bir bölümü, sihri onlara mutluluk verecek, bilinmeyen bir dünya olarak tarif etmişler. Bu tanımdan yola çıkarak çocuklara bilmedikleri, onları mutlu edecek sihirli bir dünyayı anlatmaya karar veren Antalya DOB, 'Sihirli Dünya' çocuk oyununu bu sezon ilk defa hafta sonu sahneleyecek. 1 Aralık Cumartesi günü saat 11.00'de sahnelenecek olan ve Haldun Özörten tarafından yazılan eserin müzik düzenlemeleri Kenan Kahyaoğlu'na ait. Reyhan Süme'nin sahneye koyduğu Sihirli Dünya 6 Aralık'ta tekrar sahnelenecek.
'CARMEN' BU SEZON İLK KEZ SAHNEDE
Antalya DOB, 2018-2019 sanat sezonunda Bizet'in ünlü 'Carmen' operasını bu sezon ilk kez 4 Aralık Salı saat 20.00'de sahneleyecek. Evin Atik tarafından sahneye koyulan eser, Don Jose adlı bir muhafız çavuşunun, Carmen adında bir çingene kızına olan ihtiraslı aşkını ve bu aşkın cinayetle biten sonunu anlatıyor.
BİR YILBAŞI KLASİĞİ 'FINDIKKIRAN' BALESİ
Yeni yıl kutlamaları ile özdeşleşmiş ve dünyaca ünlü bale toplulukları tarafından yeni yıl öncesi sahnelenen 'Fındıkkıran' balesi de Antalya DOB tarafından 8- 11 ve 13 Aralık günleri saat 20.00'de Haşim İşcan Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde seyirciyle buluşturulacak. Çaykovski'nin bestelediği son bale olan eserin reji ve koreografisi Mehmet Balkan'a ait.
2018'İN SON PRÖMİYERİ 'ÇARDAŞ PRENSESİ'
Antalya DOB, kurulduğu 1999 senesinde gerçekleştirdiği ilk eser olan ve Macar besteci Emmerich Kalman'ın en başarılı yapıtı olarak nitelendirilen 'Çardaş Prensesi' operetinin sezon prömiyerini 22 Aralık Cumartesi saat 20.00'de gerçekleştirecek. Haldun Özörten tarafından sahneye koyulan ve kah neşeli kah melankolik karakterleriyle seçkinleşmiş operet repertuvarının başarılı örneklerinden biri olan eser 25 Aralık'ta tekrar sahnelenecek.
YENİ YIL KONSERİ İLE 2019'A MERHABA
Antalya DOB 2019 yılına 'Yeni Yıl Konseri' ile merhaba diyecek. Yabancı müzikallerin seslendirileceği orkestralı konser, 29 Aralık Cumartesi saat 20.00'de Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşatacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!