Antalya 4.0 Proje toplantısı yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Antalya 4.0 Proje toplantısı yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2018 11:36

Antalya 4.0 Proje toplantısı yapıldı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından 'Antalya Geleceğini Arıyor' mottosuyla hayata geçirilen 'Antalya 4.0 Projesi' toplantısı yapıldı.

Muratpaşa ilçesindeki Akra Otel'de düzenlenen 'Antalya 4.0 Projesi' kapanış toplantısına Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Mustafa Ünal, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ATSO Başkanı Davut Çetin, Meclis Başkanı Süleyman Özer, ATSO yönetim kurulu ve meclis üyeleri, öğretim görevlileri ve sivil toplum kuruluşları başkanları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan ATSO Başkanı Davut Çetin, ATSO'nun 136 yıllık tarihi boyunca Antalya'nın ekonomik ve sosyal gelişmesine katkı yapacak konuları gündeme getirdiğini ve bu yönde çalışmalar yaptığını belirtti. Dünyanın yapay zekayı, nesnelerin internetini, karanlık fabrikaları hayatına sokarken Antalya'nın, Türkiye'nin bu değişim sürecinden uzak kalmasının, işlenmeyen verilerle ve güncellenmeyen hedeflerle yürümesinin düşünülemez olduğunu belirten Çetin, "Antalya 4.0 projesi işte bu değişime uyum sürecini, bu süreçte hangi adımların atılması gerektiğini ortaya koymayı hedeflemektedir" dedi.

'Antalya 4.0 Projesi'nin ortaya çıkış süreci ile ilgili bilgi veren Davut Çetin, “Bu proje fikrinin ortaya çıkışı meslek komiteleri toplantımıza dayanır. O günlerdeki konumuz endüstri 4.0'dı. Toplantının bir çıktısı olarak 2017 yılı çalışma temamızı 'İnovasyon Yılı' olarak belirledik ve 'dijital ekonomi' - 'endüstri 4.0' odaklı çalışmalara giriştik. Çalışmalarımız bizim yalnızca sanayide değil, turizmde, tarımda, ticarette hatta kentlilikte de '4.0'ı yakalamamız gerektiği gerçeğine götürdü. Antalya 4.0 raporunu tüm kurum ve kuruluşlarıyla ve hatta tüm hemşehrilerimizle paylaşacağız. Bu çalışmanın hem kurumlarımız hem de Antalya'yı yönetmeye talip olanlar için bir vizyon belgesi olmasını ümit ediyorum" dedi.

Antalya 4.0 artık ATSO'nun bir çalışması olmaktan çıktığını kaydeden Başkan Çetin, şunları söyledi. "Sayın Valimizin liderliğiyle başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, her kurum, her STK; mühendis odalarımız, SİAD'larımız bir konuyu üstlenip, görev almalıdır. Ortak bir vizyon veya rota doğrultusunda Antalya gemisinin yelkenlerini kamusuyla, özel sektörüyle, sivil toplum örgütleriyle, vatandaşıyla hep birlikte dolduracağız. Bu düşünceyle çalışmamızın Antalya'ya ve bütün sektörlerimize yararlı olmasını diliyorum. Sayın Valimizin desteğiyle uygulamaya konan Antalya 4.0 Projesi'nin ve ortaya konan birlik ve beraberliğin Türkiye'ye de örnek olmasını ümit ediyorum."

'TÜRKİYE CUMHURİYETİ HEDEFLERİ OLAN BİR ÜLKEDİR'

Vali Münir Karaloğlu ise Türkiye'nin 2023-2053-2071 hedefleri olan bir ülke olduğunu söyledi. var. Ülkemizi hedeflerine taşıyacak önemli illerimiz var. O illerden bir tanesi de Antalya'mızdır. Artık dünyada ülkelerden çok kentleri yarıştıran ve ülkeleri, kentlerin geleceğe taşıdığı bir dönemdeyiz. Yapacağımız çok şey var. Antalya 4.0 çalışmaların da Türkiye'nin hedeflerine ulaşması noktasında Antalya olarak vereceğimiz katkılar çok önemlidirö dedi.

Antalya'nın sadece turizm ve tarım kenti gibi algılanmasının gerçeği yansıtmadığını vurgulaya Vali Münir Karaloğlu, "Antalya'ya artık turizmin, ticaretin, tarımın yanına mutlaka 4. T olan teknolojiyi koymak zorundayız. Antalya'nın ekosistemi teknolojiyi geliştirmeye çok uygun" dedi.

TÜREL: AKILLI KENT HEDEFİNE ULAŞIYORUZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de 9 ay önce başlayan projenin bitiminde yol haritasının ve ana hatlarının belirlendiğini söyledi. Sanayi inkılabının toplumların yaşayışından, ülke politikalarına kadar geniş çaplı bir etki yarattığını belirten Başkan Türel, “Ancak, günümüzde gelişen dijital teknoloji; iş yaşamı, eğitim - sağlık sistemleri ve ekonomik hayat başta olmak üzere her alanda yaşamımızı değiştirmekte bize yeni bir kapı aralamaktadır. Dijital dünyanın hayatın her alanına girmesi sanayi inkilabının etkilerinden daha az değildir. Bugün artık ağır sanayi konusunda yapılan çalışmalar kadar dijital dünyanın ana damarı olan minicik çipler de daha çok önem kazanmakta onların işlevselliği hayatın her alanını kolaylaştırmaktadır" dedi.

YENİ BİR ÇAĞIN BAŞLANGICINDAYIZ

Akıllı kentleşme sürecindeki hedeflerine emin adımlarla ilerlediklerini anlatan Başkan Türel, “Ulaşımda, sağlıkta, güvenlikte, kısacası belediye hizmetlerimizde yeni bir dönem başlattık ve teknolojinin tüm imkânlarını kullanarak etap etap bunları hayata geçirdik. İster akıllı kent, ister dijital kent, istersek 4.0 diyelim, yeni bir çağın başlangıç aşamasında olduğumuzu biliyor ve buna göre önlemlerimizi alarak, yolumuza devam ediyoruz. Yeni çağın bu yeni kültürüne vatandaşlarımızın da çok kısa sürede adapte olması bizleri sevindiyor. Çok yakında tüm bu anlattıklarımızdan daha fazlası büyük bir hızla gündelik hayatımızın bir parçası haline gelecek. Bu nedenle Antalya'da kurumlar olarak hepimiz hedeflerimizi gözden geçirmeliyiz. Hep birlikte ortak bir yol haritası belirlemeli ve birlikte çalışarak ilerlemeliyiz. İşte Antalya 4.0 projesi de bu ortak çalışmalarımızdan biri olarak öne çıkıyor" şeklinde konuştu.

'Sanayi 4.0', 'Turizm 4.0', 'Kent 4.0', 'Ticaret 4.0', 'Tarım 4.0' çalışma gruplarında görev alan akademisyenlerin sunum yaptığı toplantı, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!