ANSİAD YILIN MEDYA ÖDÜLÜ HÜRRİYET’E

Güncelleme Tarihi:

ANSİAD YILIN MEDYA ÖDÜLÜ HÜRRİYET’E
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2022 09:39

ANSİAD 2021 Yılın Medya Ödülü, ‘Finike Portakalına Kıymayın Efendiler’ başlıklı yazısıyla Hürriyet Akdeniz Tarım Köşe Yazarı Vahide Yanık’ın oldu. Ödülünü CHP Antalya Milletvekilleri Cavit Arı’nın elinden alan Yanık, “Doğamıza sahip çıkalım. Başka gidecek yerimiz yok” dedi.

Haberin Devamı

ANTALYA Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (ANSİAD) 32. kuruluş yıl dönümü, Sunis Hotel Su’da kutlandı. Gece, iş, sanat ve siyaset dünyasının önde gelen isimlerini bir araya getirdi. Gecenin açılış konuşmasını gerçekleştiren ANSİAD Başkanı Akın Akıncı, 32 yılı geride bırakan bir kurum olduklarını söyledi. Akıncı, “ANSİAD bunu başaran nadir derneklerden biri olup gerek kurumsallığı gerekse girişimcilik ekosisteminin büyüklüğü ile sadece Antalya’ya değil tüm Türkiye’ye örnek teşkil etmektedir. Her zaman vurguladığımız gibi sivil toplum kuruluşları toplumsal gelişmenin, demokratikleşmenin ve ekonomik kalkınmanın en önemli aktörlerinden biridir. Bunları yaparken de gücünü üyelerinden ve onların entelektüel birikimlerinin oluşturduğu sinerjiden alırlar. ANSİAD bu sinerjiyi 32 yıldır en güçlü şekilde yaşatan ve çevresine yayan bir sivil toplum kuruluşudur” diye konuştu.
Başkan Akın Akıncı, “ANSİAD olarak dün olduğu gibi yarında bu heyecan verici yolculuğun bir parçası olmaya devam edeceğimizi özellikle belirtmek isterim. Cumhuriyetimizin 100. yılına doğru hepimizin yolu açık, kılavuzu Mustafa Kemal Atatürk olsun” diye konuştu.

Haberin Devamı

SÜLEYMAN ÖZTÜRK’Ü ANDI
Akıncı konuşmasında Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybeden ANSİAD üyesi Süleyman Öztürk’ü de andı. Akıncı’nın “Çok sevdiğimiz arkadaşımız, kardeşimiz, üyemiz Süleyman Öztürk’ü bu salgında koronaya kurban verdik. 2 yıl önce o beni alkışlamıştı. Şimdi ben onu alkışlıyorum” sözleri salonda duygusal anlar yaşanmasına neden oldu.

‘YILIN BAŞARILI İŞ İNSANI’ ALPAGOT
ANSİAD tarafından geleneksel olarak düzenlenen ‘2021 Yılın Başarılı İş İnsanı Ödülü’nün sahibi 1914 yılından beri sanayicilik faaliyetinde bulunan Alpagot ailesinin bir ferdi olarak Antalya’nın değişmesi, gelişmesi ve güçlenmesi yönünde gösterdiği yaratıcı ve girişimci çabaları, sosyal sorumluluk bilinci, istihdam kapasitesi ile ülke ve bölge ekonomisini kalkındıran çabaları nedeniyle ANSİAD üyesi ve Yenigün Gıda Sanayi Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Alpagot oldu. Necmi Alpagot’a ödülü ANSİAD Başkanı Akın Akıncı ve CHP Antalya Milletvekili & ANSİAD Şeref Üyesi Çetin Osman Budak tarafından takdim edildi.

Haberin Devamı

SANAT ÖDÜLLERİ BAYRAMOĞULLARI VE DAYIOĞLU’NA
ANSİAD Yılın Sanat Ödülü bu yıl, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası flüt sanatçısı Doç. Lelya Bayramoğulları ile Kaş ilçesi Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi müzik öğretmeni Emre Dayıoğlu’nun oldu. Bayramoğulları’na ödülü ANSİAD Başkanı Akın Akıncı ve CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer takdim etti. Ödülün ardından Lelya ve Bayram Bayramoğulları çifti tarafından konuklara müzik dinletisi sunuldu. Kaybolmaya yüz tutmuş eserlerin ve çalgıların yeniden topluma kazandırılması için yaptığı çalışmalarıyla ve Anadolu folklorunun unutulmaması için yüzlerce eseri kayıt altına alarak yarattığı değerli arşivi ve Türk Halk Müziği’ne katkıları dolayısıyla ödülün sahibi olan Emre Dayıoğlu’na ödülü, ANSİAD Başkanı Akın Akıncı ve ATSO Başkanı Davut Çetin tarafından takdim edildi. Dayıoğlu ödülün ardından konuklara kendi arşivinden türküleriyle bir dinleti sundu.

Haberin Devamı

MEDYA ÖDÜLÜ VAHİDE YANIK’A
Batı Akdeniz Bölgesi il ve ilçelerinde yazılı basın, görsel ve işitsel basın ile internet medyası alanlarında hizmet veren medya mensuplarının desteklenmesi ve bölgenin ekonomik hayatının gelişmesine katkıda bulunacak eserlerin üretilmesini özendirmeyi amaçlayan ANSİAD 2021 Yılın Medya Ödülü, ‘Finike Portakalına Kıymayın Efendiler’ başlıklı yazısıyla Hürriyet Akdeniz Gazetesi Tarım Köşe Yazarı Vahide Yanık’ın oldu. Ödülü, ANSİAD Başkanı Akın Akıncı ve CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı’nın elinden alan Yanık, “Doğaya, çevreye tarıma toprağa sahip çıkalım. Onları koruyalım. Başka gidecek yerimiz yok çünkü” dedi. ANSİAD üyeleri ve eşlerinden oluşan şef Osman Gazi Akçalı yönetimindeki ANSİAD Çok Sesli Korosu’nun konser verdiği gece, ANSİAD Başkanı Akın Akıncı ve geçmiş dönem başkanlarının pasta kesimi ve ardından Acro Project konseri ile son buldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!