ANFAŞ’TA HİSSE DEPREMİ

Güncelleme Tarihi:

ANFAŞ’TA HİSSE DEPREMİ
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2020 09:58

Hisse alım-satım süreci ve yönetim zafiyeti iddialarıyla sık sık gündeme gelen ANFAŞ’ta hisse depremi patlak verdi. Hürriyet’e konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı, “Aile olarak yüzde 48’lik hissemizi blok halde satıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

ANTALYA Fuarcılık İşletme ve Yatırım A.Ş’de (ANFAŞ) uzun süredir tartışma konusu olan hisse paylaşımı ve yönetim zafiyeti iddiaları 8 Ağustos’ta yapılan olağanüstü genel kurul sonrası bir kez daha kent gündemine taşındı.

KARAR TESCİL OLMADI
Kurulda şirket sermayesinin 27 milyon 500 bin TL artırılarak sermayenin toplam 55 milyon TL’ye çıkarılması ile ilgili talep oy çokluğu ile kabul edildi. Ancak karar alınırken toplantı yeter sayısına ulaşılamadığı ve artırılan bedelin bir kısmının ödenmediği gerekçesi ile genel kurul kararı tescil edilmedi.

ANFAŞ’TA HİSSE DEPREMİ

USULSÜZ BİR DURUM YOK
Bunun üzerine ANFAŞ Genel Kurulu’nun 19 Eylül’de yeniden toplanmasına karar verildi. Sermaye artırma kararının tescil edilmediğini doğrulayan ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı, “Ortada usulsüz bir durum yok. Evrak eksikliğinden dolayı genel kurulu biz iptal ettik” dedi.

Haberin Devamı

AİLE OLARAK KARAR ALDIK
Bazı ortakların 19 Eylül ayında yapılacak genel kurulda çoğunluk sağlanamaması amacıyla faaliyet yürüttüğünü ileri süren Bıdı, şöyle devam etti: “Bazı şeytanlar belediye başkanlarını bile dolaşıyor. Artık yıldım. Bıdı ailesi olarak yönetim kurulu kararı aldık. Yüzde 48’e ulaşan hisselerimizin tamamını blok halinde satıyoruz.”

KİMSE ZARAR GÖRMESİN
“Lanet olsun artık bu tür insanlarla uğraşmak istemiyoruz. Tabii kimseyi de mağdur etmek gibi bir niyetimizde yok. Hiçbir şahıs ortağın bu süreçte zarar görmemesi için azami gayret göstereceğiz. Hisse satış sürecinde sadece kendi hisselerimizin değil, hisselerini satmak isteyen tüm ortakların pazarlık sürecine dahil olmasını bizzat sağlayacağım.”

HİSSE ALIP SATMAK SUÇ DEĞİL
Sürekli hisse toplamakla eleştirildiğini vurgulayan Bıdı, “Anonim şirkette hisse alıp satma yasak mı? Yasak değil. O zaman neden sürekli aynı konular gündemde. Bu kurumun yükünü biz çekiyoruz. Göreve geldiğimden beri geçmiş yönetimin kurumlara olan ceza bedellerini ödüyoruz. Yazık değil mi” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!