ANADOLU’NUN RENKLERİ ANTALYA’DA BULUŞUYOR

Güncelleme Tarihi:

ANADOLU’NUN RENKLERİ ANTALYA’DA BULUŞUYOR
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2019 10:22

Bu yıl 10’uncu kez düzenlenecek olan ödüllü fuar YÖREX’in takviminin 23 – 27 Ekim olarak belirlendiğini açıklayan ATB Başkanı Ali Çandır, 81 ilden katılımcı ve 200 binin üzerinde ziyaretçiyi Antalya’da buluşturma hedefiyle hazırlıklara başladıklarını söyledi.

Haberin Devamı

ANTALYA Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) desteğiyle bu yıl 10’uncusu düzenlenecek olan Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX), 23-27 Ekim tarihlerinde ANFAŞ Fuar Merkezi’nde kapılarını açacak. Anadolu’dan gelen binlerce ürünü ziyaretçilerle buluşturmaya hazırlanan fuarla ilgili çalışmaların başladığını duyuran ATB Başkanı Ali Çandır, “10’uncu yıl olması bizim için önemli. 10 yılda yöresel ürünlerle ve coğrafi işaretlerle ilgili farkındalık yaratmak adına önemli bir misyon üstlendik. YÖREX’i Türkiye sahiplendi. Hedefimiz 81 ilin yöresel ürünlerini Antalya’da toplamak ve 200 binin üzerinde ziyaretçiyi kente çekmek. Umarım şölen havasında geçer” dedi.

ANADOLU’NUN RENKLERİ ANTALYA’DA BULUŞUYOR

HER YIL HEDEF BÜYÜTÜYORUZ

Haberin Devamı

Son YÖREX Fuarı’nın 72 ilden ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden 530 katılımcı, çok sayıda oda, borsa, kalkınma ajansı, firma ve üreticinin katkısıyla gerçekleştiğini belirten Çandır, “Yüzlerce yöresel ürünün sergilediği fuarı 2018’de 207 bin 483 kişi gezdi. Her yıl hedefi büyütüyoruz. Bu fuar sayesinde elde ettiğimiz kazanımlarla bölgelerin ekonomik potansiyelini büyüttük. Yöresel ürünlerimizin ulusal ve yerel market zincirleri ve otellerde daha fazla yer almasını sağmak ve coğrafi işaretler konusunda farkındalığı artırmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

YÖRESEL ÜRÜN MARKETLERİ

Üreticinin pazar bulma kabiliyetinin geliştirilmesi, kırsaldan kente olan göçün engellenmesi, kıyıda köşede kalmış birçok ürünümüz alıcı ve satıcılar ile buluşturmak gibi hedeflerle yola çıktıklarını söyleyen Çandır, YÖREX’in kırsal kalkınmaya katkılarını şöyle anlattı: “Bu girişim sayesinde yöresel ürün marketleri oluştu. Bu alanda e-ticaret siteleri kuruldu. Zincir marketler yöresel ürün alıp satmaya başladı. Raflarda belli oranda bulundurma zorunluluğu getirildi. Ürünler yaygınlaşınca haklarının korunması için mevzuat oluşturuldu. Sadece yöresinde ünlenmiş ürünlerin ulusal düzeyde tanınırlığı sağlandı. Mesela Ordu’nun fındık sepetleri İspanya’ya ihraç oldu. THY Mevlevi Tatlısı’nı menüsüne aldı. Antalya’nın Tavşan Yüreği Zeytini yerelden ulusal pazara taşındı.”

Haberin Devamı

ÖDÜLLÜ FUAR
Türkiye’nin ilk yöresel ürünler fuarı YÖREX, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Oda ve Borsalar Proje Yarışması’nda Jüri Özel Ödülü aldı. Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır ödülü TOBB 75’nci Genel Kurulu’nda Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı. YÖREX daha önce de Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nden (FAO) kırsal kalkınmaya destek olduğu gerekçesiyle ödül almıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!