Altın Portakal özüne dönüyor

Güncelleme Tarihi:

Altın Portakal özüne dönüyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2019 10:30

Bu yıl 56’ncısı düzenlenecek olan Antalya Altın Portakal Film Festivali için geri sayım başladı. ‘Öze Dönüş’ temasıyla başlayacak festivalin bütçesi 1 milyon 357 bin 500 lira olarak belirlendi.

Haberin Devamı

'ULUSAL YARIŞMA’ GERİ DÖNDÜ
BU yıl 26 Ekim- 1 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Antalya Altın Portakal Film Festivali öncesi düzenlenen basın toplantısında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Festival İdari Direktörü ve Başdanışman Cansel Çevikol Tuncer ile Festival Yönetmeni Ahmet Boyacıoğlu, içeriğe ilişkin bilgilendirmede bulundu. ‘Öze Dönüş’ temasıyla düzenlenecek festivalde bu yıl toplam 1 milyon 357 bin 500 TL para ödülü dağıtılacak.
Geçmiş festivallere katkı koyan kurum ve kuruluşlara teşekkür eden Başkan Böcek, festivalin önceki yıllardaki gibi özüne döneceğini ve Antalya’nın her yerinde film gösterimleri yapılacağını dile getirdi. Böcek, “Kent merkezlerimizde ve ilçelerimizde kültür solanlarında ve TIR’larımızla açık hava film gösterimleri yaparak halkımızı bu coşkuya ortak ediyoruz” diye konuştu.
TANITIMA KATKI
Festivalin geleneksel kortejle başlayacağını ifade eden Başkan Böcek, “Açılış ve kapanış törenlerimiz Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait 10 bin kişilik kapalı spor salonunda gerçekleştirilecek. Film festivalimizin bel kemiğini oluşturduğunu düşündüğümüz ve daha önce kaldırılan ulusal yarışmalar bu yıldan itibaren yeniden yapılmaya başlıyor. Diğer yandan uluslararası yarışmaya da devam edeceğiz. Çünkü Altın Portakal’ın bir amacı da Antalya’nın dünyadaki tanıtımına katkı sağlamak” diye konuştu.
Bu yıl üniversitelerde radyo, televizyon, sinema, medya iletişim ve görsel sanatlar eğitimi alanında 100 öğrencyi festivale davet ettiklerini anlatan Böcek, “Festivalimiz Türkiye’nin dört bir yanından katılacak gençlerle bir sinema okuluna dönüşecek. Biz buna Altın Portakal Sinema Okulu adını verdik. Böylece geleceğimizin sinemacılarına gerçek bir atölye sunmuş olacağız” ifadelerine yer verdi. Film festivali hazırlıklarının sürdüğünü ifade eden Böcek, “Yeşilçam’ın diğer adı Antalya’dır” dedi.
ÖDÜL 1 MİLYON 357 BİN 500 TL
Antalya Altın Portakal Film Festival İdari Direktörü Cansel Tuncer Çevikol, ödüller konusunda şu bilgiyi verdi: “Festival yönetmenimiz Ahmet Boyacıoğlu, sanat yönetmenimiz Başak Emre, Film Forum yönetmenimiz Olena Yershova Yıldız olacak. Festivalde bu yıl 1 milyon 357 bin 500 TL değerinde ödül dağıtmayı planlıyoruz. Ulusal yarışmada uzun ve kısa metraj, belgesel film yarışmalarında toplam 810 bin TL, uluslararası yarışmada 97 bin 500 TL, Antalya Film Forumu’na da 450 bin TL değerinde ödüller vererek maddi katkı sağlamayı planlıyoruz. Ulus yarışma bünyemizde festivalimizin kurucusu Avni Tolunay adına vereceğimiz jüri özel ödülüne 100 bin TL olarak belirledik. Behlül Dal adına vereceğimiz en iyi ilk film ödülüne ise 100 bin TL olarak belirledik. Bu ödül miktarları belediye meclisimizin kararlarıyla belirlenmiş olacak. Bu yılın yeniliklerinden bir diğeri, sektördeki kadın emeğinin görünürlüğüne dikkat çekmek amacıyla ilk kez vereceğimiz 50 bin TL değerindeki Cahide Sonku ödülü olacak.”

Altın Portakal özüne dönüyor

AFİŞTE Türkan Şoray
Festival afişinin ‘Öze Dönüş’ temasıyla hazırlandığını belirten Çevikol, “Afişimizde sinemamızın sultanı Türkan Şoray var. 1964 yılında düzenlenen Acı Hayat filmindeki rolüyle ilk kez en iyi kadın oyuncu ödülünü alan sanatçımızın bu güzel fotoğrafı afişimizi süsledi. Ulusal yarışmanın döndüğü bu yıl sinemamızın onun eşsiz görüntüsüyle merhaba demek bizim için çok anlamlı. Kendisini sağlığı elverirse burada ağırlamak istiyoruz” dedi.
DANIŞMAN TARTIŞMASINA YANIT
Altın Portakal Film Festival Yönetmeni Ahmet Boyacıoğlu, festivalin danışmanı olarak açıklanan Reis Çelik eleştirileri de yanıtladı. Sansürün damga vurduğu 2014 yılında festivalin danışmanlarından birinin Reis Çelik olduğuna yönelik belgeyi görmek istediğini dile getiren Boyacıoğlu, “Reis Çelik ulusal yarışma sona erdikten sonra protestoyu başlatıp ulusal yarışmayı geri dönmesi için mücadele eden ilk kişidir. Reis’in kalemi kuvvetli ve sivridir. Kendisi Antalya’da, gidin konuşun” yorumunda bulundu. Festivalden ne kadar ücret alacağı sorusuna ise Boyacıoğlu, “Önceki Festival Direktörü Elif Dağdeviren 400 bin lira alıyordu. Benim 1 milyon lira alacağımı söyleyenler oldu. Bu doğru değil. 12 ay boyunca çalışıp 125 bin lira alacağım” diye yanıt verdi.!

 

BAKMADAN GEÇME!