ALANYASPOR ALNININ AKIYLA

Güncelleme Tarihi:

ALANYASPOR ALNININ AKIYLA
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2021 09:12

Ultra Süper Lig maratonunda 42. puan düellosundan 3 puan çıkaran Alanyaspor, yıpratıcı yarışı 60 puanla 7. sırada sırada nihayetlendirdi. Başarı mı? Evet…

Haberin Devamı

2020-21 futbol mevsimine hayli radikal bir kadro yenilenmesi ile başlamıştı Alanyaspor. Teknik direktörü Erol Bulut ve kral Cisse’yi Fenerbahçe’ye, bir çift defans başaktörü Wellinton ve NSkala’yı Beşiktaş’a verdikten sonra, Başkan Hasan Çavuşoğlu ekibin teknik yönetmenliğini başaltı taktisyen Çağdaş Atan’a teslim ediverdi. Sıkı bir hazırlık dönemi yaşayan Çağdaş Atan’ın öğrencileri ve özellikle yeni transferler Davidson, Bareiro ve Moubandje’nin adaptasyon tuzağına hiç düşmeden hızla form tutması ile lige bomba gibi girmişti. Ofansın ağır topları Efecan, Salih ve Bakasetas’ın da devreye girmesiyle leblebi gibi goller atıyordu.

ALANYA: PATLAYICI GÜÇ
Süper Lig’in başlangıç haftalarında müthiş skor ve seri galibiyetler üretiliyordu. Alanyaspor’un patlayıcı gücü sahnedeydi. Ligin bu erken dönemlerinde Alanyaspor’a ‘sürpriz şampiyon adayı’ yakıştırması bile yapılır olmuştu. Futbol düzleminde Alanya öyle havalıydı ki… Dubai gibiydi, lüks, zenginlik, yağan puanlar… Üç büyükler ve büyükşehir takımlarına kafa tutan ligin tek ilçe futbol temsilcisi, tüm ülke futbolseverinin sempati odağıydı. Daha 5 yıl öncesinde, küçük bütçelerle alt liglerde didişen takım, üç büyüklere bile tepeden bakıyordu. Süper Lig gökdeleninin çatı dubleksinde haftalar boyu boy gösterdi Turuncu-Yeşilliler.

Haberin Devamı

PAN ZEHİRİNİ BULDULAR
Çata çat futbolla baş edilemeyeceğini gören takımlar tam kapanmaya yöneldi. Rakipler, ikinci bölgedeki elemanlarını da geriye çekip, katı defans zırhı sürpriz bir golle galibiyet aramayı denedi. İlkin Gençlerbirliği ve Denizlispor gibi ligin zayıf halkası takımlar panzehiri buldu. Alanyaspor’un ritmini bozan da, resmen alt lige düşen bu takımlar oldu. Yoğunlaştırılan maç örüntüleri ile gerçekleşen ekstra large ligin 42 maç haftasında evinde 40 puan toplayan Alanyaspor, deplasmanlardan ancak 20 puan çıkarabildi. Son birkaç haftaya kadar da Avrupa hedefine tutunabildi. Turuncu-Yeşilliler için gerçekçi hedef ilk 10’du, 60 puanla 7.’liği başarı olarak niteliyoruz.

ANTALYAPOR’A BAŞARILAR
Son Ankaragücü maçı için de bir çift söz edelim. Sakatlıktan kurtulup hızla formunu yakalayan Efecan’ı çok diri gördük. Eksik ve moralsiz başkent ekibi karşısında 21 şut çıkaran Çağdaş Atan’ın öğrencileri maçı büyük ölçüde tek kale oynadı. İlk kez Süper Lig maçına, Alanya karşısında çıkan Ankaragücü kalecisi Mert’i de alkışlıyoruz. Farkı bu genç eldiven önledi. Davidson’un 42. haftanın en çok isabetli şut çıkaran futbolcu istatistiğini galibiyet golüyle süslemesi de çok değerliydi. Şampiyon Beşiktaş ve başarılı bir sezon yaşayan Alanyaspor’u kutluyoruz. Kupa finalinde de Antalyaspor’a başarılar diliyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!