Minik eller taş heykel yaptı

Güncelleme Tarihi:

Minik eller taş heykel yaptı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2018 18:05

Minik eller taş heykel yaptı

Haberin Devamı

ALANYA, (DHA) - ALANYA Belediyesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi işbirliğiyle 15'incisi düzenlenen Uluslararası Alanya Taş Heykel Sempozyumu'na katılan öğrenciler, heykel konusunda deneyim kazanarak özgün tasarımlarını yaptı.
1-30 Kasım 2018 tarihleri arasını kapsayan 15. Uluslararası Alanya Taş Heykel Sempozyumu'nun geleneksel atölye çalışmasına bu yıl okullardan 8 öğrenci katıldı. 10 heykeltıraşın çalıştığı sempozyumun 1 günlük workshop bölümünde öğrenciler heykeltıraşlarla birebir çalıştı. Yaşları 7 ile 13 arası değişen ilk ve ortaokul öğrencileri, yaptıkları özgün çalışmalarını sempozyum kapanış programında sergileyecek.
Sempozyumun koordinatörü heykeltıraş Beyhan Yönetim, "15 yıldır düzenlenen sempozyuma her yıl farklı okullardan öğrenciler davet ediyoruz. Amacımız öğrencilerimizi heykel sanatı ve sanatçısıyla buluşturmak aynı zamanda ileriki yaşamlarında heykelle ilgili bölüm seçmek isteyen öğrencilere de destek olmak. Milli Eğitim Müdürlüğü'yle görüşerek bu yıl farklı okullardan 8 öğrenciyi bu etkinliğe davet ettik. Öğrencilerin yaptığı heykeller, 30 Kasım'da düzenleyeceğimiz sempozyumun kapanış programında sergilenecek" dedi. 

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!