Bosnalı çift kültür elçisi gibi çalışıyor

Güncelleme Tarihi:

Bosnalı çift kültür elçisi gibi çalışıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2021 11:04

Bosnalı çift kültür elçisi gibi çalışıyor

Haberin Devamı

 

Burcu MUTLU/ALANYA, (DHA)- AYTEMİZ Alanyaspor'un tercümanı Baran Boçnak ve sosyal medya fenomeni eşi Nadia Bojnakova, Türkiye ve Bosna Hersek arasında kültür elçisi gibi çalışıyor.

Yıllardır Türkiye'de yaşayan Bosna Hersekli Baran Boçnak ve sosyal medya fenomeni eşi Nadia Bojnakova, sıklıkla kendi ülkeleri Bosna Hersek'e de gidiyor. Yolcuklarını ve yaşadıkları deneyimleri takipçileriyle paylaşan çift iki ülke arasında bir köprü kurma görevi de üstleniyor. Çift diğer ülkelerdeki izlenimlerini sosyal medya kanalları üzerinden yayınladıkları videolarında da paylaşıyor.

'BU KADAR İZLENECEĞİMİZİ SANMIYORDUM'

Özellikle videolu paylaşımları geniş kesimlere ulaşan Nadia Bojnakova, "Eşim Baran Boçnak ile Youtube'a başladığımda bu kadar takip edileceğimi sanmıyordum. Şu anda 100 bini aşkın takipçim bulunuyor ve bir de beni takip etmeden videolarımı izleyenler var. Bu olağanüstü ilgi sayesinde hem kendi ülkemde yaşayanlara Türkiye'yi hem de Türklere Bosna Hersek'i tanıtma imkânı bulabiliyorum" dedi.

'BOSNA HERSEK VE TÜRKİYE BİRBİRİNE ÇOK BENZİYOR'

Eşiyle yaptıkları dünya gezilerinin görüntülerini de hesabından paylaştığını belirten Nadia Bojnakova, "Baran ile zaman zaman yaptığımız dünya gezilerini de sosyal medya hesaplarımdan paylaşıyorum. Ama benim en çok hoşuma giden Türkiye'de çektiğim videolar. Bosna Hersek ve Türkiye birbirine çok benziyor. Bir Avrupa ülkesi olmasına rağmen doğu ile bağlantısını hiç kaybetmeyen Bosna Hersek her anlamda Türkiye'ye benzetiliyor. Bunu olumlu anlamda söylüyorum elbette. Türkiye'ye ilk geldiğimde yabancılık çekmemiştim ve şimdi de kendimi evimde gibi hissediyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!