AKUT depremlere Alanya'da hazırlanıyor

Güncelleme Tarihi:

AKUT depremlere Alanyada hazırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2021 15:31

AKUT depremlere Alanya'da hazırlanıyor

Haberin Devamı

 

ALANYA, (DHA)- ARAMA Kurtarma Derneği (AKUT) ile Alanya Belediyesi arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında AKUT, Türkiye genelindeki depremlere hazırlık tatbikatlarını Alanya'da yapıyor.

Alanya Belediyesi'nin destekleriyle 2 gün sürecek uygulamalı eğitimler, Alanya Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nün sağladığı parkurlarda gerçekleştiriliyor. Alanya Belediyesi personellerinin de yer aldığı eğitim parkurunda, AKUT ekipleri birbirinden zorlu uygulamalarla test ediliyor. Ekipler olası doğal afetlerde yaralı vatandaşlara ilk müdahale ve bulunduğu yerden güvenli taşıma, kırma, delme, kesme ve ekip çalışması gibi konularda uygulama alanında sıkı bir eğitime tabi tutuluyor.

'AKDENİZ BÖLGESİNDEKİ EĞİTİMLER ALANYA'DA YAPILACAK'

Akut Ekip Lideri Yaşar Kaçmaz, AKUT Derneği'nin 'İleri Seviye Arama Kurtarma' eğitimlerini, Alanya Belediyesi'nin destekleriyle Alanya'da gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bu aşamadan sonra Akdeniz bölgesindeki tüm eğitimler Alanya'da yapılacak. Desteklerinden dolayı Alanya Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel ve Fen İşleri Müdürlüğüne teşekkür ediyorum" dedi.

BAŞKAN YÜCEL: AKUT VE GÖNÜLLÜLERE HER TÜRLÜ DESTEĞİ SAĞLIYORUZ

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Belediyesi olarak AKUT ile yaptığımız ortak çalışmalarla ekiplerin eğitimlerine personelimizle katkıda bulunuyoruz. Gönüllü vatandaşlarımızın katılımıyla 50'ye yakın eğitimli AKUT gönüllüsü yetişiyor. Yetiştirdiğimiz ekiplerle, ülkemizin neresinde olursa olsun oluşabilecek doğal afetlerde anında müdahale edebilecek gerek araç gereç gerekse bilgi birikim ve tecrübeyle birlikte orada olmak ve kazazedelere yardım etmek istiyoruz. Bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!