Üzümdere Irmağı yağış bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Üzümdere Irmağı yağış bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2020 11:23

Üzümdere Irmağı yağış bekliyor

Haberin Devamı

 

Adem ÇETİN/AKSEKİ, (DHA)- ANTALYA'nın Akseki ve İbradı sınırlarında bulunan Üzümdere Irmağı'nda yeterli yağış olmadığı için su akmaz hale geldi. Bölge halkı ırmaktaki su azalışını yeterli yağış olmamasına bağladı.
Oymapınar ve Manavgat barajlarını besleyen Üzümdere Irmağı'nda, küçük göletler dışında su akmaz hale geldi. Bölgede yeterli yağış olmaması nedeniyle kurumuş görünen ırmağın, kar ve yağmurla birlikte yeniden canlanması bekleniyor. Bölge halkı önceki yıllarda benzer bir durumun yaşanmadığını söylerken, ırmaktaki su azalışının yeterli yağış olmamasına bağladı.
Üzümdere Vadisi Handos mevkisinde 15 yıldır lokanta işleten İbrahim Tuncer (62), "Gördüğünüz gibi bu vadi Üzümdere Irmağı, ben bu restoranı 15- 16 yıldır çalıştırıyorum. Bu sene dağlara hiç kar yağmadı. Kar yağmayınca yaz boyunca yağmur da almadık. Yağmur da yağmayınca ırmak kurudu. Önceki yıllarda ırmakta kasım ayına kadar az da olsa su akıyordu. Ama bu yıl hiç su akmıyor. Göletlerdeki su da çok az" dedi.
Bölgede yaşayanlardan Ali Yürür (60), "Çocukluğumdan bu yana ırmağa gelir giderdim. Ben hiç ırmağın kuruduğunu görmedim. Irmağın kurumasının nedeni sanıyorum kışın kar yağmaması. Daha önceleri de ırmaktan bu zamanlar az su akardı ama hiç kurumazdı. Dereler bomboş kalmış. Taşlar bembeyaz olmuş" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!