Akdeniz’den milyonluk yatırım

Güncelleme Tarihi:

Akdeniz’den milyonluk yatırım
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2019 10:29

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, 16 milyon TL kaynak aktarılarak hayata geçirilen Diş Hekimliği Fakültesi hizmet binasının kapılarını ilk kez Hürriyet Akdeniz’e açtı.

Haberin Devamı

SAĞLIK TURİZMİNE AKDENİZ DOPİNGİ
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) yerleşkesi içerisinde projelendirilen ve 16 milyon TL kaynak aktarılarak hayata geçirilen yeni Diş Hekimliği hizmet binası, içerisindeki son teknoloji tıbbi cihazlar ve yetişmiş personel ile diş ve çene cerrahisinde Türkiye’ye hatta Avrupa’ya örnek olacak.
İLK KEZ KAPILARI AÇILDI
Ekim ayında hasta kabul edilecek olan 22 bin metrekare üzerindeki hizmet binasını ilk kez Hürriyet Akdeniz ekibine gezdiren Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, “Yeni binamızda 226 diş üniti, 3 ameliyathane, yoğun bakım, yataklı servis, laboratuvar, 5 adet derslik, kantin, konferans, uzaktan eğitim ve workshop salonu bulunuyor” dedi.
SON TEKNOLOJİ CİHAZLAR
Fakültede Klinik Diş Hekimliği Bilimleri Bölümü altında 8 anabilim dalında hizmet verileceğini anlatan Prof. Dr. Ünal,
“Çağımızın gerektiği tüm tedaviler en son teknoloji cihazlar ve en güncel literatüre göre yapılacak. Fakültemizde 29 öğretim üyesi, bin 118 akademik personel eğitim-öğretim ve hasta hizmeti verecek” diye konuştu.

Akdeniz’den milyonluk yatırım

KAPASİTE ARTTI
Eski binanın yetersizliğine dikkat çeken Prof. Dr. Ünal, şöyle devam etti: “Mevcut binada 88 ünit bulunuyordu. Bu sayı da hastalarımıza yeterli hizmet vermemize olanak vermiyordu. Şimdi hasta kabul kapasitemizi 3-4 katına çıkarıyoruz. Sadece kendi vatandaşımızı değil, yabancı konuklarımızın tedavilerini de gerçekleştireceğiz.”
TURİZME DESTEK OLACAK
“Bu da sağlık turizminin gelişmesine büyük katkı sağlayacak. İddia ediyoruz ki şu anda hiçbir özel hastanede bu binadaki tıbbi cihaz yeterliliği ve konfor yok. Biz bu binayı en iyi şekilde değerlendirip hem sağlık hizmetleri konusunda hem de turizme katkı koyulması açısından önemli adımlar atacağız.”
YOĞUNLUK ÇOK FAZLA
Hizmet binasının tamamlanması için büyük bir çaba ortaya konduğunu vurgulayan Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Kuştarcı, “Avrupa standartlarının üzerinde bir binada, son teknoloji tıbbi cihazlarla hastalarımıza hizmet verecek olmak elbette bizi mutlu ediyor. Hasta yoğunluğumuz çok fazlaydı fakat binamız yetersiz olduğu için zorluk yaşıyorduk. Şimdi bu süreç geride kaldı” dedi.

BAKMADAN GEÇME!