Akdeniz’de Maraş heyecanı

Güncelleme Tarihi:

Akdeniz’de Maraş heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2019 10:06

KKTC’de 1974 yılından beri kapalı olan Maraş’ın yeniden turizme kazandırılmasına yönelik girişimler Antalyalı turizmcileri heyecanlandırdı. 

Haberin Devamı

 

TURİZM YATIRIMCISI MARAŞ’I BEKLİYOR
KIBRIS’ta bir zamanların Las Vegas’ı diye adlandırılan ve 1974 Kıbrıs Türk Barış Harekâtı’ndan sonra kapatılarak ‘hayalet kent’ unvanını alan Maraş’ın, 45 yıllık aradan sonra Kıbrıs Türk yönetimi altında yeniden yerleşime açılmasının planlanması Antalyalı turizmcileri harekete geçirdi.
BAŞBAKAN ÇAĞRI YAPTI
Şu anda 10 binin üzerinde yatak kapasitesine sahip olan Maraş’ta turizm canlılığının yeniden sağlanması için 10 milyar dolarlık yatırıma ihtiyaç olduğu belirtilirken, KKTC Başbakanı Ersin Tatar’ın Maraş’ın turizme kazandırılması amacıyla Türk turizmcilere yaptığı çağrıyı Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı değerlendirdi.
ORTAK PROJE ÇAĞRISI
Maraş konusu siyasi olarak çözüme kavuşturulduktan sonra turizmciler tarafından proje üretilebilir hale geleceğini belirten AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, “Siyasi engeller kaldırılırsa her iki ülkenin turizm bakanları, turizm sektörü temsilcileri bir araya gelerek konuyu enine boyuna değerlendiririz ve ortak proje geliştiririz. Kıbrıs’la yapacağımız ortak çalışma turizm potansiyelini Akdeniz’e çekmek için faydalı olacaktır. Bu adımlar Türk turizminin gelişimine büyük katkı sunar” dedi.
YATIRIMCI İÇİN FIRSAT
Türkiye’deki ürün çeşitliliğini artırmak isteyen yatırımcılar ve farklı bölgelerde tesis açan büyük gruplar için Maraş’ın çok cazip bir fırsat olacağının altını çizen Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca, “Maraş’taki oteller çok uzun yıllardır atıl vaziyette olduğu için ömrünü tamamlamıştır. Bölgenin turizme yeniden kazandırılacak olması hem Kıbrıs turizmi için hem de Türkiye’deki yatırımcılar için bölgeyi çok cazip hale getirecektir. Maraş, 40 yıldır turizme kapalı bir yer olduğu için önce bir fizibilite çalışmasıyla mevcut yapılan durumu tespit edilmeli. Ardından bir yatırım planı oluşturulmalı” diye konuştu.
MARAŞ’TA KUMAR OLMASIN
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, Maraş’ın çok başarılı bir turizm destinasyonuna dönüştürülebileceğini söyledi. Bağlıkaya, şöyle devam etti: “Burası ‘aile tatili’ destinasyonu haline getirilebilir. Bu nedenle Maraş bölgesi turizme açılacaksa kumar turizmine kapalı olmalı. Kıbrıs, istemediği algıdan kurtulmak için bölgeye yeni bir soluk getirmesi lazım. Bölge, aile tatillerine hitap edecek şekilde dizayn edilirse, ortaya yeni bir ürün çıkar. Fakat yine kumar odaklı bir turizm merkezi olursa, yeni bir turist kitlesini bölgeye çekemez.

BAKMADAN GEÇME!