Akdeniz derbisinde Çağdaş Atan farkı

Güncelleme Tarihi:

Akdeniz derbisinde Çağdaş Atan farkı
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2021 09:05

Alanya Oba futbol meydanında, Akdeniz sıcaklığında bir derbiye tanıklık ettik. Atan’ın akıncıları, haftalardır Plevne savunması yapan Yanal’ın kalesini teslim aldı, 4 golle!..

Haberin Devamı

ANTALYA’nın, zıt kutuplu oyun kurgularına sahip iki futbol firmasının randevusu, neresinden bakarsanız enteresan bir maç vaat ediyordu. Ev sahibi hiperaktif Alanyaspor, konuğu ise kalesine kilit üstüne kilit vuran Antalyaspor. İstatistik diliyle ifade edelim, Ersun Yanal Antalyaspor’a ‘Çanakkale Geçilmez’i oynatıyor ki, tam 13 lig maçında yenilmiyordu. 7 maça genleşen beraberlik serisi de, maça daha ilginç bir hava yüklüyordu.

TAKTİK DÜELLOSU
Ersun Yanal’ın kara kutusunu değil de, kafatasını çözüverdik. Yanal’ın beyin kıvrımlarında dolaştırdığı tilki, ilk golü bulup savunmayı katılaştırarak, skoru düğümlemek. Sahadaki futbolun akışı nostaljimizi kışkırtıyor. 1970’ler futbol jargonuyla İtalyan Herrera’nın ‘Kateniçyo’sunu oynatıyor Yanal, kilit-sürgü futboluna dönüş için ilk golü kovalıyor. Risk bu!.. Çağdaş Atan da Rinus Michels’in Cruyff’lu Hollanda’ya oynattığı ‘Total Futbolu’yla meydan okuyordu, tam saha toplu takım koşturması.

Haberin Devamı

BABACAR’LA AÇILIŞ
İlk dakikalarda oyunu açan kırmızı-beyazlıların gol iştahı iyice belirginleşiyordu. İşte tam da, Alanyaspor’un istediği bu. Rakip gol bulma umuduyla ileri sarktıkça, defansında da adam eksiltiyor ve daha geniş koşu alanları bırakıyordu. Bir uzun top, Babacar merkezi deparla sarkıyor, topa vuruyor Boffin de Senegalli’ye!.. VAR jürisince hükmolunan penaltıya klas bir krampon darbesi, işte gol perdesi açılıyordu.

YANAL RİSK ALIYOR
Artık Ersun Yanal için yapacak bir şey kalmıyordu. Puan ya da puanlar alınacaksa gol aranacak, haliyle kale önü siper yığınağındaki ekstra askerlerini de ileri atıyordu. Bu açılım da turuncu-yeşillilere yeni gol pozisyonları için davet çıkarıyordu. Birkaç yoklamanın ardından, 39’da Mustafa Pektemek, ceza sahası dışından denenen şutta, rakip kale derinliğine koşuyor, Boffin’den dönen topa yükselip faturayı kesiyordu.

HIZLI GEÇİŞ FUTBOLU
İkinci 45’te de nilüfer çiçeği gibi açılıp kapanan Alanyaspor, maçın topuna Antalya’yı da ortak ediyordu. Yanal’ın Sidney Sam, Amilton, Serdar Gürler hamlelerine, Atan da Efecan, Ceyhun, Bareiro, Efkan ve Umut’u sahaya sürüp, takımın enerjisini zirvede tutuyordu. İlk yarıda skoru bulan Alanyaspor’da Atan, dakikalar ilerledikçe direnci azalacak rakibin kalesinde sürpriz goller bulabileceğini de hesaplamıştı. Sabırla topu çeviriyor ve savunmayı kalabalık tutuyordu. Sahadaki oyun alanı genişledikçe, orta sahalar ofans-defans koşuşturmasında yıprandıkça, Alanyaspor geçiş futbolunu daha rahat icra edebiliyordu.

Haberin Devamı

EFKAN-CEYHUN İMECESİ
İşte bu hızlı geçiş oyununda, Davidson’un yerine sahaya giren Efkan, Ceyhun’un dikine pasıyla topla ilk buluşmasında usta işi aşırtmayla golünü atıverdi. Artık Antalyaspor’un süngüsü iyice düşmüş, savunma disiplini de elden kaçmıştı. Ardından, Efkan’ın asisti ile golün adı Ceyhun oluyor, 90+4’de kapanışı yapıyordu. Alanyaspor 13 maçtır yenilgi yüzü görmeyen Alanyaspor’un savunma duvarını buldozer gibi yıkıp geçti. Çağdaş Atan farkı… Başlık, ‘Şimşekler, Akrep’e çaktı’ mı diyeceğiz. Hayır hayır bu ağır olur!.. Antalya-Alanya üç gün sonra bu kez kupada birbirlerine rakip. Kimbilir neler olur…

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!