AKBÖHONDER'den 250 aileye gıda yardımı

Güncelleme Tarihi:

AKBÖHONDERden 250 aileye gıda yardımı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2018 18:12

AKBÖHONDER'den 250 aileye gıda yardımı

Haberin Devamı

 

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Böbrek Hastalıkları ve Organ Nakli Derneği (AKBÖHONDER), Ramazan Bayramı nedeniyle 250 aileye gıda yardımı yaptı.

AKBÖHONDER'in düzenlediği yardım organizasyonunda Türkiye'nin ilk böbrek nakillisi ve dernek başkanı Mehmet Şahan, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Bülent Aydınlı, Rektör Başdanışmanı Feyzullah Arslan, hastane başmüdürü Prof. Dr. Mustafa Yıldıran, yüz nakli yapılan Uğur Acar ve Turan Çolak, dernek yönetim kurulu üyeleri, Organ Nakli Koordinasyon Birim Sorumlusu Nilgün Bilal, TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu İcra Başkanı Serap Kocaoğlu ile hasta ve hasta yakınları katıldı.

ÇITA HER GEÇEN GÜN YÜKSELİYOR

Dernek bahçesindeki etkinlikte konuşan Başhekim Aydınlı, organ nakli merkezinin önümüzdeki dönemde farklı nakillerle de adından söz ettireceğini söyledi. Prof. Dr. Aydınlı, "Çıtayı her geçen gün yükseltiyoruz. Organ bağışı konusunda da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Organ bağışı yapalım, organ bağışını her fırsatta anlatalım" dedi.

OLAN OLMAYANA YARDIM ETMELİ

35 yıl önce Türkiye'nin ilk böbrek nakillisi olarak tanınan Mehmet Şahan, her yıl olduğu gibi bu yıl da ihtiyacı olanlara gıda yardım paketi dağıttıklarını söyledi. Şahan, "250 aileye dağıtılan yardım paketlerini hayırseverlerin yardımıyla alıyoruz. Durumu iyi olanların, ihtiyacı olanlara yaptığı bu yardımları, olanın olmayana yardımı olarak değerlendiriyoruz. Tüm hayırseverlerimize minnettarız" diye konuştu.

YENİ HAYATLAR

Herkesi organ bağışına davet eden Türkiye'nin ilk yüz nakillileri Uğur Acar ve Turan Çolak, bağışçıların yakınlarının yüzlerini vermesiyle sağlıklı ve yeni hayatlar kurduklarını, zor günlerin geride kaldığını, şimdi her şeyin yolunda olduğunu söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!