AĞACIN KÖKÜNÜ KURUTTULAR

Güncelleme Tarihi:

AĞACIN KÖKÜNÜ KURUTTULAR
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2019 10:38

Antalya'da daha önce Muratpaşa ilçesinde ağaç köklerine asit döken şahıslar şimdi de Kepez'de ortaya çıktı. Çevre düşmanları, 25 yıldır bakımı yapılan ağacı kimyasalla öldürdü.

Haberin Devamı

ANTALYA’nın Kepez ilçesi Fabrikalar Mahallesi Namık Kemal Bulvarı üzerinde faaliyet gösteren bölge esnafı tarafından 25 yıldır bakımı yapılan ağaç, köküne dökülen kimyasal madde ile yakıldı. Ağacın bakımını yapan esnaf, sorumluların bulunması için suç duyurusunda bulundu.

AĞACIN KÖKÜNÜ KURUTTULAR

AĞIR KOKU YAYILDI

Hürriyet’e konuşan restoran çalışanı Ümran Aykaya, etrafa yayılan koku üzerine dükkânın önüne çıktıklarını fakat kokunun nereden geldiğini anlayamadıklarını söyledi. Ağacı sulamak isteyen personelin durumu fark ettiğini kaydeden Aykaya, “Ağacın köküne asit gibi bir madde dökülmüş. Madde o kadar güçlüymüş ki kaldırım taşlarının rengini, biçimini bile bozmuş” diye konuştu.

CEZASIZ KALMASIN

Haberin Devamı

Güvenlik kameraları incelendiklerinde üzerinde spor kıyafet bulanan erkek bir şahsı tespit ettiklerini de anlatan Aykaya, “O kadar üzgünüz ki hiç acımadan yaşayan bir varlığı asitle öldüren kişinin bir an önce yakalanmasını ve gerekli cezaya çarptırılmasını istiyoruz. Zaten ilgili tüm birimlere de şikayetlerimizi yaptık” dedi.

AĞACIN KÖKÜNÜ KURUTTULAR

MUHTAR: ARAŞTIRIYORUZ

Fabrikalar Mahallesi Muhtarı Feyzullah Büyükkeleş, konuyu araştırdıklarını, mahalle sakinleri ve esnafla görüştüklerini vurgulayarak şöyle devam etti: “Cadde üzerindeki ağaçla ilgili herhangi bir tartışmanın yaşandığını duymadım. Ancak çok üzücü bir olay. Ben de konuyu tüm detayları ile araştırıyorum.”

PLANLAMA YAPILMALI

“Bir ağacı asitle yakmanın cinayetten farkı yok” diyen Türkiye Ormancılar Derneği Batı Akdeniz Şubesi Başkanı Prof. Dr. Tuncay Neyişçi, “Maalesef caddeler, sokaklar planlanırken ağaçlandırma planları yapılmıyor. Bu nedenle bazen bir evin önündeki, bazen bir dükkânın önündeki ağaç probleme neden oluyor. Bu da bu tür üzücü olayları gündeme taşıyor” dedi.

BAKMADAN GEÇME!