ADANA’NIN DEMİRİ ERİMEDİ!..

Güncelleme Tarihi:

ADANA’NIN DEMİRİ ERİMEDİ..
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2021 09:45

Türkiye yurt genelinde soğuğa, kara kışa teslim olmuş… Ülke, Kış Olimpiyatları platformu beyaza bürünmüşken, Alanya’da sağanak yağmur, fırtına hakim…

Haberin Devamı

Toroslar yamacı Oba Stadı’nda ise Süper Lig’in hafta sonu futbol kasırgası esti, savurdu…

TARAFTARLAR
STADA KOŞTU
Alanyaspor malum ‘Şimşekler’ namlı, ilginçtir konuk Çukurova temsilcisi de Mavi Şimşekler… Yüksek voltajlı iki zıt kutuplu elektrik akımı gibiydi takımların puan çarpışması da sağanak yağmur eşliğinde şimşekler çaktırdı Alanya Oba’sında!.. Turuncu-yeşilli taraftarlar, son Malatya deplasmanından 6 gollü galibiyetle dönen Alanyasporlu futbolcularına, enerjilerini yüklemek için stada koşup tribünlerde yerlerini almıştı. Oba’da futbolseverlerin ekserisi, Alanyaspor’un Adana’nın demirini de ateşine tutsak ederek, dakika dakika korlayıp eriteceği sanıyordu. Biz temkinliydik ve Çukurova ekibinin Alanya ile benzer futbol karakteristiğine sahip olduğuna dikkat çekip, rakibe ‘Demir leblebi’ nitelemesinde bulunmuştuk. 90 dakikanın genel seyri ve skor tabelası, öngörümüzü teyit etti, maalesef!..

Haberin Devamı

VARGAS, BALOTELLİ,
BJARNASON ATEŞ TİMİ
Bülent Korkmaz’ın teknik kaptanlığındaki Alanyaspor’un hücum organizasyonlarını ateşleyen üçlüsü Efecan, Davidson ve Emre Akaba’ydı. Adana Demirspor teknik komutanı Vincenzo Montella’nın vurucu üçgeni ise Matias Vargas, Mario Balotelli ve Birkir Bjarnason’du. Sahada Emre yoktu ve ofans dengesi Alanyaspor aleyhineydi. Ne acı ki goller de, Adana Demir cephesindeki bu hücum gücünün başaktörleri Vargas, Balotelli ve Bjarnason’dan geldi. Üstelik bir o kadar gol vuruşunu da, kaleci Serkan püskürttü. Alanyaspor’da savunmanın sol kanadı 90 dakika boyunca aksadı. Davidson geriden yeterince beslenemezken, Bjarnason, Yunus ve Balotelli gerek depar gerekse paslı kaçışlarla bu koridoru gol yoluna dönüştürdü.

İKİ KULE AWAZIEM VE
DIEDHIOU’NUN ZAAFI
Vargas’ın ilk golüne Diedhiou’yla seri reaksiyon verilmiş, oyun hakimiyeti kontrola alınmıştı. Ne yazık ki Balotelli’nin golü çok kırıcı oldu. Köşegenden gelen topta, altıpas merkezindeki Balotelli’nin kafasını, Awaziem ve Diedhiou gibi iki kulenin bertaraf edememesinin izahı yok!.. Devre arasına yenik girilmese maç Alanya lehine evrilebilirdi. Milunoviç ve Emre Akbaba’nın yokluğu, ikinci 45’te de ofansa ani çıkış ve hücum varyasyonlarının temposunu düşürdü. Bir an önce skoru dengeleme telaşıyla, klasik hücum organizasyonları yerine, savunma güvenliğini riske eden çoğul ataklara girişildi. Bjarnason’un golüne de engel olunamayınca inisiyatif tümüyle Adana ekibinin eline geçti.

Haberin Devamı

EFECAN, DAVIDSON,
JUANFRAN BOŞU BOŞUNA
Kendi yarı alanını çoklu parselleyip, takım savunmasına geçen Adana Demir karşısında Efecan, Davidson, Juanfran ve Diedhiou gibi Alanya’nın koşan ayakları enerjilerini heba ettiler. Gayretler boşa gitti, süre ve umutlar tükendi. Maç ardı demecinde Bülent Korkmaz’ın yenilginin sorumluluğunu bütünüyle üstlendiği demeci, failin hazin ifadesi gibiydi. Yüreğimize dokundu!.. Ne sportmen adam Bülent Korkmaz. Haydi çocuklar üzmeyin teknik komutanınızı…

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!