Adalet Ormanı'na 300 fidan dikildi

Güncelleme Tarihi:

Adalet Ormanına 300 fidan dikildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2021 14:51

Adalet Ormanı'na 300 fidan dikildi

Haberin Devamı

 

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA)- ANTALYA Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından son iki yılda olduğu gibi bu yıl da 'Milli Ağaçlandırma Günü' kapsamında, Ceza İnfaz Kurumları ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğü personeliyle birlikte Kepez ilçesinde 28 bin metrekarelik alanda oluşturulan Adalet Ormanı'na 300 fidan dikildi.
Öğle saatlerinde gerçekleştirilen fidan dikim etkinliğine; Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, Antalya Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Oğuzhan Yaşar, Antalya Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Orhan Özdemir, Cumhuriyet Başsavcı Vekilleri Erol Çelik, Hakan Yüksel, 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mutlu Çat, Ceza İnfaz Kurumlarından sorumlu Cumhuriyet Savcısı Olgay Toy, İnfaz Hakimi Taha Yalçın, Antalya Ceza İnfaz Kurumları Müdürleri, Antalya Denetimli Serbestlik Müdürü ile ceza infaz kurumu personeli katıldı.
Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal etkinlikte yaptığı konuşmada, “Bilindiği üzere denetimli serbestlik altındaki yükümlüler üzerinde olumlu etkisi görüldüğünden kamuya ve ülkemiz doğasına katkı sağlayacak ağaç dikim ve bakım çalışmaları yapılmaktadır. Bu kapsamda, yeni orman alanlarının oluşturulması ve var olanların güçlendirilmesi çalışmaları yürütülmektedir. 2018 yılından beri çalışmaların koordineli ve sistematik yürütülmesi için ağaçlandırma ve koordinasyon projesi başlatılmıştır. Bu proje ile yükümlü ve personelde, ağaç ve orman sevgisinin pekiştirilmesi, çevre duyarlılığının artırılması, yükümlülerin sosyal faydası daha yüksek olan ağaçlandırma çalışmalarında istihdam edilerek yeniden kazandırılmaları hedeflenmektedir" dedi.
Başsavcı Halil İnal, 2019 yılında Adalet Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında denetimli serbestlik kapsamındaki yükümlülerin ve açık ceza infaz kurumundaki hükümlülerin ağaçlandırma çalışmalarına katkı sağlaması için iş birliği protokolü imzalandığına dikkat çekerek, “Bugün burada denetimli serbestlik müdürlüğümüze ve ceza infaz kurumlarımıza tahsis edilen orman alanında 300 zeytin fidanı dikilecektir. Yine bu ağaçlandırmaya katkı sebebi ile Döşemealtı Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesinde yeni açılan Antalya S Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu alanında turunç ve sedir olmak üzere 75 fidan, Açık Ceza İnfaz Kurumu alanında 100 meyve, 100 turunç olmak üzere 200 fidan dikilmiştir. Kampüs içinde cezaevi jandarmasının bahçesinde tamamı meyve ağacı olmak üzere 200'e yakın fidan dikilmiş olup, bu yıl içinde toplamda 775 fidan Antalya'daki personelimizce dikilmiştir. Projeye destek veren ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Konuşmasının ardından Cumhuriyet Başsavcısı ve katılımcılar tarafından fidan dikimi gerçekleştirildi. İlk fidanı ve can suyunu Başsavcı İnal verirken, toplamda gün içinde 300 fidan toprakla buluşturuldu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!