5 YILDIZLI KEDİ APARTMANI

Güncelleme Tarihi:

5 YILDIZLI KEDİ APARTMANI
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2021 11:08

Antalya Dokumapark’ta kediler için hazırlanan ‘Kedi Apartmanı’ ilgi çekiyor. 3 katlı 64 odadan oluşan kedi apartmanında minik dostlar için her ayrıntı düşünülmüş.

Haberin Devamı

ANTALYA’dan Türkiye’ye adını ‘Marul kafa’ olarak duyuran sosyal medya fenomeni Mehmet Yıldırım’ın ‘kedi apartmanı’ hayalini gerçeğe dönüştüren Kepez Belediyesi, Antalya Dokumapark’ta kediler için 3 katlı, 64 odalı ahşap yaşam alanını minik dostlar için her ayrıntıyı düşünerek tasarladı. Hayvan hastanesini yatırım programına alan, Dokumapark’ta kuş evleri inşa eden, kedi ve köpekler için mama üreten belediye, bu kez de kediler için konforlu bir doğal yaşam ortamı oluşturdu. 17 Şubat Kediler Günü öncesi hazır hale getirilen bölgeyi gezen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve fenomen Mehmet Yıldırım, ‘Kedi Apartmanı’ adını verdikleri alanda kedilere mama verdi.

5 YILDIZLI KEDİ APARTMANI

HAYALLER GERÇEK OLDU
Sokak hayvanları için bugüne kadar birçok bölgede onlara hem beslenme hem de barınma noktaları oluşturduklarını belirten Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, bu projeyle de kediler için geniş kapasiteli ve korunaklı bir ortam sağladıklarını dile getirdi. Tütüncü, projeyle ilgili şöyle konuştu: “Sosyal medyada çok değişik içerikler üreten Marul Kafa namıyla ünlü Mehmet kardeşimiz bir gün bizim kapımızı çaldı. Bir kedi apartmanı projesi olduğunu bizimle gerçekleştirmek istediğini söyledi. Mehmet’e hayallerini gerçekleştirmek istiyorsan tam yerine geldin dedik. Tüm imkanlarımızı seferber ettik. Kedileri doğayla iç içe bir ortamda bir araya topladık” dedi.

Haberin Devamı

GENÇLER İLHAM VERİYOR
“Gençlerin parlak fikirlerinden şehirciliğin her alanında istifade etme konusunda büyük bir hassasiyet gösteriyoruz. Kimi zaman bilimsel, teknolojik başarılara imza atabileceğimiz büyük projeler, kimi zamanda kültür ve sanata ilişkin önemli eserler, kimi zaman da insani duygularımızı güçlendiren sosyal projeler ortaya çıkıyor. Bu şirin kedi apartmanı, çocuklarımız başta olmak üzere kalbinde büyük bir hayvan sevgisi taşıyan, onlara büyük bir merhametle yaklaşan herkesin dikkatini çeken, farkındalığı yükselten bir çalışma oldu.”

Haberin Devamı

SIFIR ATIK MAMALAR
Kedi apartmanında ve kentin bazı noktalarında oluşturdukları barınaklarda yaşayan tüm hayvanların belediye tarafından üretilen sıfır atık mamalarla beslendiğini söyleyen Tütüncü, “Organik yemek atıklarından kedi ve köpek maması yapmayı başardık. Bu ürettiğimiz mamaları hem kedi apartmanında hem de ki kedilerimize hem de kentin çeşitli noktalarındaki sokak hayvanlarına veriyoruz. Hayvan severlere de bu mamaları dağıtmaları için ücretsiz veriyoruz” dedi.

KEDİLER GÜNÜ HEDİYESİ
Dokumapark’ın içine yapılan kedi apartmanıyla bir hayalinin gerçeğe dönüşmesinin mutuluğunu yaşadığını belirten Mehmet Yıldırım ise duygularını şöyle ifade etti: “Bu projeyle kedilere de kentsel dönüşüm geldi. Hayvan dostlarımızın apartmanı, hayalimizin ötesinde güzelliğe sahip bir yer oldu. Oldukça geniş kapasiteli, hem soğuğa hem de dış ortama karşı korunaklı bir ortamdalar. Bu 3 katlı ahşap bölmeleri olan yapıda bir odada 3 kedi kalabiliyor. 17 Şubat Kediler Günü’nde kedilere böyle bir hediye bırakmak istedik.”
Foto: Kedi Apartmanı fotolar

BAKMADAN GEÇME!