23 Nisan'a özel sanal sergi

Güncelleme Tarihi:

23 Nisana özel sanal sergi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2020 16:43

23 Nisan'a özel sanal sergi

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - GÜZEL Sanatlar Derneği (GÜSAD), Antalyalı sanatçıların resim çalışmalarını 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na özel sanal sergide bir araya getirdi.

GÜSAD üyesi ressamların yağlıboya, akrilik boya, suluboya ve karışık tekniklerle çalışılmış resimleri dijital havuzda toplandı. Özenle seçilen 66 eser 'Ulusal Egemenliğimizin 100'üncü Yılı Onuruna' sloganıyla gerçekleştirilen 'GÜSAD Geleneksel Bahar Sanal Sergisi-1' adlı sergide sanatseverle buluşturuldu.

GÜSAD Başkanı ressam Ertuğrul Hepgüzel, koronavirüs salgını nedeniyle 'Evde Kal' sloganına uyup dışarı çıkmayan sanatçıların evlerinde kaldıkları süre içerisinde çok sayıda sanat eseri ürettiklerini hatırlattı. Ertuğrul Hepgüzel, "Üretilen sanat eserlerini, bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz 'GÜSAD Geleneksel Bahar Sanal Sergisi -1'de değerlendirdik" dedi. Hepgüzel, sözlerini şöyle sürdürdü;

"GÜSAD olarak her yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda geleneksel sergimizi açıyorduk, çocuklarımızın mutlu günlerinde yanlarında oluyorduk. Bu yıl dünyayı etkileyen, ülkemizde de ölümlere neden olan koronavirüs salgını nedeniyle sergimizi açma şansımız olmadı. Kurallara uyup evlerimize kapandık, sanat çalışmalarımıza da ara vermedik. Evler atölyeye dönüştürüldü, normal zamandan daha fazla sanat eseri üretildi. Eserlerimizi bir videoda toplayıp, eser sahiplerinin de isimlerini ekleyerek dijital ortamda yayımlamaya karar verdik. Videomuzu youtube.com'da fon müziği eşliğinde yayımlamaya, sanat severlerden övgüler, beğeniler almaya başladık."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!